Nehézkesen zajlik a közlekedés a havazás miatt

Székelyhon 2018. november 19., 13:15

Megnehezíti az autósok és az útkarbantartással megbízott cégek dolgát a szűnni nem akaró havazás Hargita megyében. Udvarhelyszéken egy megyei útszakasz máris használhatatlan.

Fotó: Pinti Attila

{K1}

Nehézkesen zajlik a közlekedés Csíkszereda és Tusnádfürdő között a 12-es jelzésű országúton – tájékoztat a Hargita Megyei Tűzoltóság. Mint Alina Ciobotariu szóvivő írja, a hóeltakarítással megbízott cég tusnádi munkapontjáról két autóval takarítják az érintett útszakaszt.

{K2}

Nem ilyen szerencsés a helyzet Patakfalvánál, a 131-es megyei úton, ami használhatatlan a havazás miatt. Ezen a szakaszon a téli útkarbantartással megbízott cég homoródszentpáli egységének beavatkozására van szükség.

Az Udvarhelyi Közlekedési Info csoportban közzétett fotók tanúsága szerint nehézkes a közlekedés Szentegyháza és Csíkszereda között, valamint a Kalonda-tetőn, emellett több helyen is történtek balesetek.

A Hargita megyei tűzoltóság tájékoztatása szerint a havazás miatt nehézkesen zajlik a közlekedés a 12C jelzésű országút gyilkostói szakaszán. A Bucsin-tetőn, a 13B jelzésű országúton Borzont és Parajd között egy sávon zajlik a közlekedés két elakadt teherautó miatt, szintén csak egyik sávot használhatják a járművek Korond kijáratánál, mivel itt három teherautó akadt el és nehezíti a közlekedést. Mindhárom helyszínen két hóeltakarító egység teljesít szolgálatot.

Árokba csúszott autó Kénosnál Fotó: Udvarhelyi Közlekedési Info

Amikor lehet haladni a Kalonda tetőn... Fotó: Udvarhelyi Közlekedési Info

... és amikor bedugul Fotó: Udvarhelyi Közlekedési Info

Baleset a székelyudvarhelyi Éltetőkút utca közelében Fotó: Udvarhelyi Közlekedési Info

Útviszony a Hargitán, Csíkszereda irányába Fotó: Udvarhelyi Közlekedési Info

Araszolás a Cekend-tető után Fotó: Udvarhelyi Közlekedési Info

Járhatóak a megyei és országutak Hargita megyében – tájékoztatott 14 óra 45 perckor Alina Ciobotariu, a Hargita megyei tűzoltóság szóvivője. Mint írja az utak mindkét sávon járhatóak, nincsenek problémák.

{A}