Megjött a tél

Székelyhon , Barabás Hajnal 2018. november 19., 08:22

Az előrelejzés beigazolódott, országszerte lehullott az első hó hétfőre virradóra. A közlekedés Hargita megyében különösebb fennakadások nélkül zajlik.

Fotó: Tamás Attila

{K1}

Mint írtuk, a havazás és havas eső miatt sárga jelzésű figyelmeztetést bocsátott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM), Erdély keleti és nyugati részére, a vasárnaptól érvényes jelzés pedig hétfő estig tart. Eszerint

kiadós csapadékra, és tartós hórétegre lehet számítani Erdély nagyrészében, a nappali átlaghőmérséklet pedig nem haladja meg a 2-3 Celsius fokot.

Fotó: Tamás Attila

Adrian Pănescu, a Hargita Megyei Prefektusi Hivatal szóvivője a Székelyhon megkeresésére elmondta, az országutakon nem jeleztek fennakadásokat a havazás miatt. Mint tájékoztatott, Hargita megyében 18 hóeke és hóeltakarító gép járja az utakat, eddig 115 tonna csúszásgátló anyagot szórtak az utakra. A hóréteg vastagsága a prefektusi hivatal szóvivőjének tájékoztatása szerint 1-2 centiméter vastag.

{K2}

Az autósoknak, akik nem jutottak el addig, hogy téli gumiabroncsra váltsanak, most főhet a fejük, mindenesetre mi balesetmentes közlekedést és kevés bosszúságot kívánunk mindenkinek a 2018-2019-es tél első napján.

{A}