Lakhatatlanná vált a ház a robbanás után, a sérülteket Brüsszelbe vitték

Antal Erika 2018. november 18., 20:44

Gernyeszegre, két személy súlyos sérülésével járó robbanáshoz riasztották vasárnap a tűzoltóság és rohammentő-szolgálat egységeit. Az áldozatokat előbb Marosvásárhelyre vitték ellátásra, aztán később a védelmi minisztérium különgépével egy brüsszeli katonai kórházba.

Fotó: Maros megyei tűzoltóság

Egy gernyeszegi lakóházában történt gázrobbanás, ám azt még nem tudni, hogy pontosan mi okozta – válaszolta érdeklődésünkre Cristian Virag. A Maros megyei tűzoltóság szóvivőjének elmondása szerint nem követte tűz a robbanást, ettől függetlenül a ház jelentős része megrongálódott, gyakorlatilag

lakhatatlanná vált az ingatlan.

A szóvivő információi szerint egy 76 éves férfi, illetve egy 69 éves nő az áldozat, akiket – miután a szomszédok riasztották a sürgősségieket – Marosvásárhelyre szállítottak ellátásra. Az első vizsgálatok szerint a nő testfelületének 75, míg a férfi testének 55 százaléka égett meg. Végül Marosvásárhelyről továbbvitték az áldozatokat, a védelmi minisztérium különgépével egy brüsszeli katonai kórházba szállították – tette hozzá a szóvivő.

Fotó: Maros megyei tűzoltóság

A robbanás okairól később, a helyszínen végzett nyomozás után lehet majd többet megtudni, egyelőre a szellőztető berendezés hiányára, vagy meghibásodására gyanakodnak. Ugyanakkor az sem kizárt, hogy a kémény nem volt megfelelően takarítva, ezért a felgyülemlett gáznak elégséges volt egy szikra – amit akár egy villanykapcsoló is okozhatott –, hogy felrobbanjon.

Fotó: Maros megyei tűzoltóság

{A}