Kétéves lesz a Ditrói Fészek

Baricz-Tamás Imola 2018. november 15., 19:55

Gyergyóditróban két éve működik a Fészek, azaz a helyi édesanyák csoportja. Számos programot kínálva szolgálják a nagymamákat, gyermekeket és magukat az anyukákat. Most éppen új jótékonysági akciójukra készülnek.

Archív Fotó: Ditrói Fészek

A Ditrói Fészek szervezésében legközelebb most szombaton a helyi konferenciateremben 10.30-tól lesz program: Önállóságra nevelés – Hagyomány és tudomány a gyereknevelésben címmel Sebestyén Lázár felnőtt oktató, egészségügyi asszisztens tart interaktív előadást. A belépés ingyenes.

Idén is megszervezik ugyakkor a Katalin-napi Zsibongót és Adventi vásárt, a rendezvényre november 25-én, vasárnap 12.30–15 óra között a kultúrház ebédlőjében várják az érdeklődőket. A kisgyermekeknek játszósarkot kínálnak, a nagyobbak kézműves tevékenységek közül választhatnak, a felnőttek pedig adventre hangoló, kézzel készült termékek közül választhatnak.

November 28-án lesz kétéves a Ditrói Fészek, azt is szeretnék megünnepelni az édesanyák. A kezdeti öt taghoz képest mára kilencre gyarapodott a számuk.

Több mint egy éve, hogy tartós élelmiszert gyűjtenek rászorulók számára, októberben két családot látogattak meg és vittek számukra adományt a község lakóinak jóvoltából a Legyél jó, tegyél jót egész évben tartó élelmiszergyűjtő akciónak köszönhetően. A felajánlásokat folyamatosan várják, különösen karácsony közeledtével számítanak az adakozókra. Ditró központjában a Bartalis boltban lévő dobozba lehet az adományokat elhelyezni.

{A}

Decembertől egy újabb jótékonysági akciót indítanak Játékország kapujában címmel, és jó állapotban lévő játékokat, meséskönyveket várnak a központi Bandi boltjába. Az adományokkal a község óvodásait, napköziseit szeretnék meglepni karácsonykor, illetve a mennyiségtől függően két kórház gyerekosztályára is juttatnának.

A Ditrói Fészek telefonszáma megváltozott – jelezte a csoport vezetője, ha bárkinek a rendezvényeikkel, programjaikkal kapcsolatos kérdése van, a 0744–169104-es telefonszámon érdeklődhet. A rendezvények mindenki számára nyitottak.