Komoly lehűlés péntektől, Háromszéken már havazott is

Székelyhon 2018. november 15., 16:15

Az ország szinte minden régiójában lehűlés várható péntek reggeltől – írja az Agerpres hírügynökség az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) figyelmeztető előrejelzésére hivatkozva.

Képünk illusztráció Fotó: Pinti Attila

Az ANM szerint pénteken hajnali öt órától vasárnap délig országszerte nagyon hideg lesz, a keleti és délkeleti országrészben az ilyenkor megszokottnál alacsonyabb hőmérsékleti értékekkel kell számolni és a szél is megélénkül. Éjszaka és reggelente mindenütt fagypont alá csökken a hőmérséklet.

A hegyvidéki térségekben havazás és szél várható, az ország keleti, déli és központi részén pedig szintén lehet havazásra, havas esőre számítani, főleg pénteken, illetve a szombatra virradó éjszaka.

Beindultak a hóeltakarítók Kovászna megyében

Több helyen is havazott Háromszéken, az elmúlt 24 órában több mint 70 tonna sót szórtak az utakra. A brassói regionális útügyi igazgatóság sajtószóvivője, Elekes Róbert az Agerpresnek azt mondta, az éjszaka folyamán kilenc hóeltakarító gép dolgozott a 10-es, 11-es, 11B, 11C, illetve 13E jelzésű országúton, és több mint 40 tonna sót szórtak az utakra, csütörtökön pedig hat járművet vetettek be, amelyek 32 tonna sót szórtak le. Bodzafordulón még délután is havazott, Berecken pedig havas eső hullt. Kovászna megye többi részén felhős az ég, de nem fúj a szél, és jók a látási viszonyok – mondta még az útügyi igazgatóság szóvivője.

{A}