Felelőtlenül eldobott cigarettacsikk okozhatta a tüzet az Urbana Rt.-nél

Fülöp-Székely Botond 2018. november 15., 13:48

Raktárként használt melléképület gyulladt ki szerdán este a székelyudvarhelyi Urbana Rt. Bethlen-negyedi székhelyén. Egy kisebb kazán szállítószalagja égett el és a tetőzet egy része kapott lángra.

A tetőzet jó része és egy szállító szalag is megsemmisült a tűzben, amit egy szerencsétlenül eldobott cigaretta okozhatott Fotó: Barabás Ákos

Egy melléképületből csaptak fel a lángok szerdán este, mikor a székelyudvarhelyi hivatásos tűzoltók három autóval megérkeztek az Urbana Rt. Bethlen-negyedi székhelyére. A negyed hét körül beérkezett riasztás után a helyszínre siettek, ahol viszonylag hamar sikerült megfékezniük a tüzet, így az nem terjedt át más épületekre – nyilatkozta lapunknak Dănuț Urzică tűzoltóparancsnok.

Fotó: Barabás Ákos

Mintegy 40–50 ezer lejes kárral számol az Urbana Rt. – tudtuk meg Hadnagy Gábortól. A közüzemi vállalat igazgatója hozzátette, az épület tetőzete gyúlt meg, valamint egy szállítószalag gumiból készült része égett el. Utóbbival egy jelenleg használaton kívüli kazánba adagolják a fűrészport – mivel az említett kazánt csak a nyári időszakban használják melegvíz-előállításra, a tűzeset miatt nem akadozott a szolgáltatás. Hadnagy elmondta, az épület és a benne lévő eszközök biztosítva voltak, így remélik, hogy hamarosan megtérül a kár.

Csak a tűzoltók gyors beavatkozásának köszönhetjük, hogy nem lett nagyobb baj. Hatékonyságuk abból is látszik, hogy csupán a polikarbonát födés égett el, a tetőszerkezet fa elemei csak kormosak lettek

– hangsúlyozta az igazgató.

Fotó: Barabás Ákos

Dănuț Urzică kifejtette, a melléképület utca felőli részéről csaptak fel a lángok, a kiindulási pont közelében pedig nincs elektromos hálózat. Éppen ezért úgy véli, hogy a tüzet egy figyelmetlen járókelő okozhatta, aki rossz helyre dobta el a még égő cigarettáját.

{A}