A segítőknek is szüksége lehet segítségre

Szász Cs. Emese 2018. november 15., 11:13

Nemcsak a gyerekekkel való foglalkozásról tájékozódhatnak az érdeklődők, hanem a segítő szakemberek is kaphatnak hasznos tanácsokat Marosvásárhelyen a Segítők X. Konferenciáján november 16-17-én.

A gyermekeket segíteni kell, hogy önmaguk lehessenek. Képünk illusztráció Fotó: Gábos Albin

„Azt vettük észre, hogy sokszor a segítőknek is szüksége van segítségre, így az ő problémáikkal is szeretnénk foglalkozni ezúttal” – mondta a Segítők X. Konferenciájának szervezője. Kovács Emese iskolai tanácsadó hozzátette: sokan naponta találkoznak gyermekekkel a munkájuk során, érzik a velük való munka felelősségét, a család, az iskola és más közösségek, a velük foglalkozó felnőttek hatását, amely egy életre rányomja bélyegét a gyermek életére.

A konferencián arra keresik a választ, hogyan lehet a gyermekeket segíteni, hogy önmaga lehessen, hogyan hozhatók helyre a gyerekkori traumák.

„A gyermekekkel való ténykedés során számos területtel szembesülünk, melyek gyerekcipőben járnak, ilyen például az ADHD, azaz a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar. Erről egy csíkszeredai gyermekpszichiáter fog beszélni, de kiemelt helyen foglalkoztat bennünket a segítő szakember gyermekkora, a gyermekkorba gyökerező segítő motiváció építő és hátrányt jelentő elemei is” – fogalmazott Kovács Emese.

Az előadók, műhelyvezetők közt lesznek budapesti és helyi szakemberek is. A teljes program megtekinthető a Segítők Baráti Köre Facebook-oldalán, ahol jelentkezni is lehet a konferenciára. 

{A}