Úgy kapnak, hogy adhatnak is közben a gyergyói fiatalok

Baricz-Tamás Imola 2018. november 14., 21:51

Gyergyószentmiklósi fiatal magánszemélyek, csoportok számára újabb pályázatot hirdet a Gyergyói Közösségi és Szociális Erőforrásközpont az Élmény Alap segítségével.

Ezúttal is az élménynyújtáson van lényeg. Archív

Az Élmény Alap őszi kiírásán is ifjúsági kezdeményezések megvalósítására és egyéni ösztöndíjak elnyerésére lehet pályázni.

A kiírás elsősorban 14-25 év közötti fiataloknak szól – magánszemélyeknek és csoportoknak.

„Az Élmény Alap célja a gyergyói fiatalok támogatása abban, hogy aktív élményekben részesüljenek a természetben és közösségekben. Fejlődjön kezdeményező készségük, közösségi gondolkodásuk, megtapasztalják a tanulás és tehetségük kibontakoztatásának örömét” – ismertette az Élmény Alap kurátora. Dániel Botond hangsúlyozta,

az Élmény Alap ösztöndíj elnyerésének feltétele, hogy a támogatottak is felajánlanak valamit a közösségnek, élményt nyújtsanak.

Hasonlóan a tavaszi kiíráshoz, a keretösszeg 8500 lej – 3500 lej jut ösztöndíjakra és 5000 lej kezdeményezésekre van szánva.

{A}

Az erőforrásközpont a pályázók számára egész napos felkészítőt, pályázatíró képzést tart: november 17-én, szombaton 10 órakor a gyergyószentmiklósi Szent István plébánia nagytermében várják az érdeklődőket. 

A pályázatokat elektronikus formában november 22-éig várják.

A tervek szerint a pályázók a Szent Miklós Napokon személyesen is bemutatják pályázataikat a kuratórium tagjainak, és szintén a december eleji városnapokon hirdetik ki a nyerteseket. További részletek ezen az oldalon érhetők el.