Szent Erzsébet-gyűjtés idén is

Székelyhon 2018. november 14., 15:28

Idén a betegek megsegítésére, az őket támogató otthoni beteggondozó szolgálat fenntartására szervezi meg Szent Erzsébet-gyűjtését a Gyulafehérvári Caritas vasárnap, november 18-án.

Erdély templomaiban vasárnap lehet adakozni. Képünk illusztráció Fotó: Veres Nándor

Idén is megtartja Szent Erzsébet-gyűjtését a Gyulafehérvári Caritas,

ezúttal az idősek és az otthoni beteggondozó szolgálat fenntartására gyűjtenek 

– számolt be szerkesztőségünkbe is eljuttatott tájékoztatójában a Caritas. Jakubinyi György érsek felhívásából idézve emlékeztettek: az idős embert azért kell tisztelnünk, mert idősödő és törékeny testében egy lelket hordoz, amely Isten képmására teremtetett. Ez adja meg az ember méltóságát és ezért kéri Isten, hogy segítsünk máson.

{A}

„A Gyulafehérvári Caritas áldozatos munkával évtizedek alatt építette ki otthoni beteggondozó szolgálatát, amelynek tevékenységét ahelyett, hogy támogatná, az utóbbi időben inkább ellehetetleníti a következetlen állami támogatói rendszer és a nem megfelelő jogszabályozás. Ezért minden kis forrásra szükség van, hogy a szervezet folytatni tudja tevékenységét a rászoruló idősek és betegek ápolása érdekében” – írják a felhívásukban. 

Ehhez kérnek segítséget november 18-án, amikor a gyűjtés részeként

az adományok leadhatók Erdély templomaiban, illetve az adományokkal felkereshetők a helyi Caritas-képviseletek,

vagy befizethetők a Gyulafehérvári Caritas adománygyűjtő bankszámlájára.

Számlaszám: RO46 RNCB 0003 0015 6949 0006 BCR Alba Iulia. Számlatulajdonos: Caritas Alba Iulia, Adóazonosítószám: 4562770.

Tavaly 225 522 lej gyűlt össze, amelyet a hátrányos helyzetű gyermekek oktatására, az őket támogató programokra fordított a szervezet.