Pénz helyett ruhával, étellel segíthetünk a hajléktalanoknak

Bíró Blanka 2018. november 13., 21:30

Elsősorban meleg ruhával, étellel segíthetünk a hideg időszakban a hajléktalanokon, a pénzadomány akár a nélkülözők életét is veszélybe sodorhatja, ha alkoholt vásárolnak belőle – hívja fel a figyelmet a Romániai Máltai Szeretetszolgálat főtitkára.

Képünk illusztráció Fotó: Kristó Róbert

Ne úgy segítsünk a hajléktalanoknak, hogy pénzt adunk nekik – fogalmazta meg keddi felhívásában a Facebook közösségi oldalon Tischler Ferenc. A Romániai Máltai Szeretetszolgálat főtitkára annak kapcsán tette közzé a felhívást, hogy a napokban egy hajléktalan meghalt Sepsiszentgyörgy központjában.

{K1}

Tischler Ferenc kifejti, munkatársaival azon gondolkodtak, amikor a tragédia a tudomásukra jutott, hogy honnan van pénzük az utcán élő embereknek alkoholra, amikor jellemzően semmilyen állandó jövedelmük nincs. Arra jutottak, hogy valószínűleg koldulásból jutnak pénzhez.

{A}

Nem azt kérem, hogy engedjük el a hajléktalanok kezét, sőt továbbra is segítsünk nekik, csak ne úgy, hogy pénzt adunk, mert abban a helyzetben, amelyben vannak, nem tudják észszerűen megállapítani a prioritásokat. Úgy segíthetünk ezeknek az embereknek, ha ételt, ruhát veszünk, adunk nekik. A pénzadomány veszélybe sodorhatja az életüket, ezért inkább vásároljunk számukra olyan dolgokat amelyek a javukra válhatnak

– olvasható a Romániai Máltai Szeretetszolgálat főtitkárának felhívásában. A sepsiszentgyörgyi máltás önkéntesek kedd éjszaka őrjáratot szerveznek a városban,

próbálják meggyőzni a hajléktalanokat, hogy menjenek be az éjszakai menedékhelyre.