Nemes célokat támogatnak a Katalin-bál adományaiból

Barabás Hajnal 2018. november 14., 09:08

Ötödik alkalommal rendeznek jótékonysági Katalin-bált Csíkszeredában november 24-én. A bevételből idén is nemes célokat támogatnak.

Rendszeresen támogatják a bál bevételéből a csíkszeredai kórházat is. Archív Fotó: Gecse Noémi

A csíkszeredai jótékonysági Katalin-bál mottójául találóan Böjte Csaba idézetét választották:

Aki nem hisz abban, hogy mennyi jó ember van, az kezdjen el valami jót tenni, és meglátja, milyen sokan odaállnak mellé.

A rendezvény november 24-én 18 órától lesz a Hargita Vendégváróban, ahol a jó hangulatról és a tánczenéről a Friday Rehab zenekar gondoskodik. A részvételi díj személyenként 250 lej, ez az összeg tartalmazza a jótékonysági hozzájárulást is.

Három célt kívánnak támogatni a bevételből:

  • a Csíki Játékszín felszereltségének korszerűsítését;
  • a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház szemészeti és bőrgyógyászati osztálya eszközeinek korszerűsítését;
  • az első életmentő trombolízis elvégzését Hargita megyében.

Továbbá csomagokat állítanak össze a Csíkszeredai Egyesület a Nagycsaládokért karácsonyi rendezvényére a nagycsaládok és szegényebb sorban élő családok számára. Ugyanakkor az eseményen festmény- és boraukciót is tartanak, az ebből befolyt pénzösszeget pedig szintén jótékony célra fordítják.

A támogatók, ahogyan korábban is, szavazással dönthetnek arról, hogy melyik célt kívánják támogatni, így az összeg ezen szavazatok függvényében oszlik meg a támogatottak között. Szavazni az online regisztráció során lehet

– áll a szervezők közleményében. A részvétel ugyanis előzetes regisztrációhoz kötött, amit az alábbi regisztrációs felületen lehet megtenni. További információk az office@csve.ro email-címen vagy a 0744 706 606-os telefonszámon kérhetők.

{A}

A jótékonysági Katalin-bált a Csíki Vállalkozók Egyesülete, valamint Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusa szervezi. Tavaly szintén három célt támogattak, a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházat, a Korai Nevelő- és Fejlesztőközpontot és a Csíki Hegyimentő Egyesületet. Akkor 130 részvevő és több mint 20 támogató cég, illetve magánszemély 38 ezer lejt adományozott.