Trendkövető esküvői kiállítók a Fenyő hotelben

Barabás Hajnal 2018. november 10., 19:01

Széles választékban mutatták be az esküvőhöz köthető divatos termékeiket és szolgáltatásaikat a székelyföldi vállalkozások szombaton Csíkszeredában. Az Esküvői Kiállítást és Vásárt immáron hetedik éve szervezik meg a Hunguest Hotel Fenyőben.

A „nagy nap” kellékei. Minden, ami egy tökéletes esküvőhöz kell Fotó: Gábos Albin

Az esküvőhöz és lakodalomhoz köthető trendi termékek és szolgáltatások kerültek „terítékre” a csíkszeredai Hunguest Hotel Fenyőben tartott szombati kiállításon. A fiatal párok részéről hatalmas volt az érdeklődés a rendezvény iránt, hiszen a jegygyűrűktől kezdve a menyasszonyi csokrokon, az esküvői tortákon és meghívókon át egészen az asztaldekorációkig, valamint a különböző menyasszonyi ruhákig mindent megtalálhattak a kiállítótermekben.

Népszerűnek bizonyult az egyik ruhaszalon szerencsekereke,

amellyel kedvezményeket biztosítottak a tőlük vásárolni szándékozó fiataloknak. A legnagyobb érdeklődést, mint ahogyan a korábbi években is, a menyasszonyi ruhák bemutatója váltotta ki, amelyen három ruhaszalon (a gyergyószentmiklósi White Angel, a csíkszeredai Jégvarázs Dekor és Virág, valamint a Victoria Marriage ) kollekcióját tekinthették meg az érdeklődők.

Fotó: Gábos Albin

Az egyik cukrászda képviselője szerint mostanában leginkább a rusztikus elemekkel díszített torták a kelendőbbek, ezzel együtt többnyire kerülik a nagyon kirívó tortákat. Mint megtudtuk, minden évben részt vesznek a kiállításon, mert fontosnak tartják reklámozni a tortáikat, hiszen cukrászdájuk fő tevékenysége az esküvői tortakészítés. Az árakról érdeklődve elmondták,

egy kiló torta 42–65 lej közötti áron rendelhető meg.

Fotó: Gábos Albin

Egy ékszerész kiállítót is megkérdeztünk, aki szintén arról beszélt, hogy nagyon sokféle elvárással találkoznak, a klasszikus gyűrűktől az extravagáns példányokig mindenfélét keresnek. Többnyire azt tapasztalták, hogy

a fehéraranyból, vagy a kombinált fehér- és sárgaaranyból készült jegygyűrűkre nagyobb mostanában a kereslet.

Az áruk pedig attól függően változik, hogy mennyire megmunkált. A legvékonyabb gyűrűk hozzávetőleg 5 grammosak, a nagyobbak akár 20 grammosak is lehetnek, és egy gramm aranyért 175 lejt, de akár 195 lejt is elkérhetnek.

{P13}

Székelyföldi kiállítók

Idén ötvenöt kiállító vett részt a rendezvényen, többnyire Csíkszeredából, de érkeztek Székelyudvarhelyről, Gyergyószentmiklósról és Sepsiszentgyörgyről is. Mint Todor Etelka, a Hunguest Hotel Fenyő igazgatója lapunknak elmondta, a kiállítók követik a nemzetközi esküvői trendeket, ez meglátszik a választott szín- és formavilágukban, termékeikben és szolgáltatásaikban. Jelenleg divatosak a mértani formák, az üveg, az arany és a csillogás, ezek tükröződtek vissza a hetedik alkalommal megszervezett esküvői kiállításon.

{A}