Véget ért a Survivor – a gyergyói Balázs Vera a 42-ből 39 napot töltött a szigeten

Iszlai Katalin 2018. november 10., 17:59

Noha a végső győzelmet nem sikerült megszereznie, egészen az elődöntőig jutott Balázs Vera az RTL Klub Survivor című túlélőműsorában, amely péntek este ért véget. A gyergyói versenyző 39 napot töltött a szigeten, ezalatt több kilót fogyott, számos játékot megnyert, sőt még egy libát is levágott.

Jól indult Vera túlélő játéka, de végül nem sikerült a döntőbe jutnia Fotó: Facebbok/Survivor Magyarország

Drámai fordulatok, izgalmas játékok, taktikázás, szövetségek, árulás – így lehetne röviden jellemezni a péntek este véget ért Survivor – A túlélők viadala című műsort, amely a negyedik évada volt a világhírű túlélőműsor magyar verziójának. A szeptember 24-én elrajtolt valóságshow-ban tizenhat túlélő mérte össze fizikai és mentális erejét, közöttük a gyergyói Balázs Vera, aki végül számtalan fordulat után az elődöntők előtt esett ki a játékból.

A verseny helyszínéül szolgáló Fülöp-szigetek egyik távoli szegletén 42 napot kellett túlélniük a versenyzőknek, Vera ebből 39 napot volt játékban. A játék elején a túlélőket két törzsre, Gagambára és Agilára osztották, Vera az előbbibe került.

A gyergyói versenyző játéka nagyon jól indult,

hiszen a legelső vetélkedőn frissen alakult törzsével megszerezték a győzelmet, így ők a Gazdagok szigetére költözhettek, míg a vesztes Agila a Szegények szigetére került.

Amikor még együtt voltak... Fotó: Facebbok/Survivor Magyarország

Ezzel kezdetét vette a törzsek háborúja, Vera pedig már az első napokban bebizonyította, hogy nagyon erős játékos, ezzel azonban

túlságosan magára irányította versenytársai figyelmét.

Törzsével több zsákmányszerzést és védettségi játékot is megnyertek, majd a verseny tizenegyedik részében szigetet cserélt a két törzs, így Vera is megtapasztalhatta, milyen a Szegények szigetén élni, ahol eszközökben és táplálékban is nagyobb hiányt szenvedtek a versenyzők.

A játék tizenhetedik részében aztán véget ért a törzsek háborúja, és már minden játékosnak egyénileg kellett megküzdenie az egyesített – Bayani – törzsbe való bekerülésért. Az ehhez szükséges játékban Vera utolsó lett, így párbajoznia kellett a másik törzs legrosszabban teljesítő játékosával, akit végül legyőzött a gyergyói nő, így ő is bekerülhetett az egyesített törzsbe. Ottani pályafutása azonban nem volt hosszas, hiszen

versenytársai mindenképpen erős versenyzőt szerettek volna kiejteni a játékból.

Korábbi szövetségesei elárulták, így Verát a hetedik törzsi tanácson kiszavazták a Bayani törzsből.

Rengeteg emlékezetes pillanatot szerzett rajongóinak a gyergyói játékos Fotó: Facebbok/Survivor Magyarország

A játék azonban itt nem ért véget számára, hiszen az egyesülés után kiszavazott versenyzők a Holtak szigetére kerültek, amely a műsor készítői szerint a Survivor legkeményebb megpróbáltatása. Ezen a szigeten a szegényesebb erőforrások és a monotonitás mellett a versenyzők folyamatosan párbajoztak egymással, aki pedig az utolsó párbajt is megnyerte, visszakerült a versenybe, és ismét esélyessé vált a fődíj megnyerésére.

Vera a Holtak szigetén is számos versenyt megnyert, és emlékezetes pillanatokat szerzett rajongóinak. Az egyik ilyen a szigetre tévedt – vagy inkább a szerkesztők által odahelyezett – liba levágása volt, amelyet játékostársai még megfogni sem mertek. A gyergyói nő azonban könnyedén megoldotta a problémát:

elkapta a szárnyast, levágta, megkopasztotta, feldolgozta, majd közösen megsütötték az értékes húst,

amely a babból és rizsből álló menüjük után jelentős energiabombát jelentett mindenki számára.

{A}

A 39. napon aztán megtartották az utolsó párbajt a Holtak szigetén a játékba való visszakerülésért, Verának azonban ezen nem sikerült győznie, így három nappal a döntő előtt véget ért számára a játék.

A gyergyói versenyzőnek azonban még egy fontos döntést kellett meghoznia, a péntek esti döntőben ugyanis minden kiesett játékosnak szavaznia kellett a győztesről. Vera végül a Holtak szigetét megnyerő Dávidra adta le a voksát a Bayani törzs legjobbjával, Fannival szemben, a férfi pedig meg is nyerte a Survivor idei évadát.