Elgázoltak egy kiskorút Székelyudvarhelyen

Székelyhon 2018. november 10., 16:11

Elütöttek egy kiskorút szombat délután Székelyudvarhelyen, a II. Rákóczi Ferenc utcában. A helyszínelést még végzik a hatóságiak, szemtanúk elmondása szerint gyalogátjárón történt a gázolás, az autó szélvédője betörött, motorháztetője pedig behorpadt.

Fotó: Székelyhon
Vasárnap, 13 óra – Súlyos sérüléseket szenvedett az a 15 éves fiatal, akit szombat délután ütöttek el Székelyudvarhelyen, az egyik II. Rákóczi Ferenc utcai átjárón.

Mint Gheorghe Filip, a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője utólag a Székelyhonnak elmondta, szombaton kevéssel délután fél négy előtt a székelyudvarhelyi, 18 éves D. I. a Kossuth Lajos utca felől haladt a II. Rákóczi Ferenc utcán, amikor a bank előtti átjárón elütötte a szabályosan átkelő, 15 éves P. K.-t. A kiskorú súlyos sérüléseket szenvedett, többszörös csonttörései miatt (egyebek mellett lábszárcsontja és kulcscsontja is eltört) Marosvásárhelyre vitték ellátásra. A sofőr nem sérült meg.

„Teljesen biztos, hogy testi sértés vádjával bűnvádi eljárás indul ellene” – jegyezte meg a szóvivő.

Fotó: Székelyhon

Szombat, 16 óra – Egy szürke Volkswagen – szemtanúk szerint – fiatal sofőrje ütött el egy kiskorút a székelyudvarhelyi II. Rákóczi Ferenc utcában, az egyik gyalogátjárónál. Az helyszínen tartózkodók elmondása szerint az áldozat tizenéves lehet, az ütközés következtében pedig betörött a személyautó szélvédője, illetve behorpadt a motorháztető. A helyszínelés még zajlik.

Fotó: Székelyhon

{A}