Sokat rontott Galacon a Gyergyói HK, vereség lett a vége

Pál Gábor 2018. november 09., 21:08

Úgy tűnik, a galaciak igencsak kemény hokicsapatot állítottak össze. A Gyergyói Hoki Klub nem tudott megbirkózni a Duna-partiakkal, az első meccsen nem tudott pontot szerezni ellenük.

Többet támadott a hazai csapat és megérdemelten nyert. Archív Fotó: Barabás Ákos

A nyári szünetben átalakult a Dunărea, Városi Sportklubként nevezett be a pontvadászatba. A csapat nem esett szét, sőt egy igen erős gárdát sikerült összeállítani.

Pénteken este a Gyergyói HK-val csapott össze a házigazda Galaci CSM. Ez volt az ötödik meccse a vendéglátónak a román bajnokságban: korábban a Steauát és a Bukaresti Sportul Studențesc csapatát győzte le a páros meccseken.

Most sem hibázott a CSM, mind a három pontot otthon tartotta.

Az első harmadban nem született gól, de a másodikban három is, mindegyiket a hazai csapat lőtte: Alekszej Baskov szerezte meg a vezetést Vitalij Kiricsenko passzából, majd Alekszander Nyezsnyamov kettőre növelte az előnyt.

A 26. percben már 3–0-t mutatott az eredményjelző, betalált az a Kiricsenko is, akit jól ismerhetnek a gyergyói szurkolók, hiszen korábban négy szezon húzott le a Progym csapatánál.

{K1}

Izgalmasan alakult az utolsó harmad, a 48. percben szépített a GYHK, Orbán Szilárd vette be Bogdan Popa hálóját egy emberelőnyös helyzetből, majd három perccel a meccs vége előtt egyre faragta a gyergyóiak hátrányát, a frissen igazolt Vlagyiszlav Karpus talált be.

Az utolsó pillanatokban kockáztattak a piros-fehérek, lehozták kapusukat, de nem jött össze, és még egy gólt is kaptak, így a galaciak megnyerték a mérkőzést, és százszázalékosak maradtak.

{A}

Vitalij Donika, a GYHK edzője ezúttal kudarcot vallott Galacon – az ukrán szakamber korábban több szezont játszott a Dunăreánál, illetve edzői teendőket is ellátott.

Szombaton 18.30-tól ismét összecsap a két együttes, ugyancsak a Duna-partiak lesznek a házigazdák.

Jégkorong, román bajnokság, alapszakasz:
Galaci CSM–Gyergyói HK 4–2 (0–0, 3–0, 1–2),
gólszerzők: Alekszej Baskov (22.), Alekszander Nyezsnyamov (23.), Vitalij Kiricsenko (26.), Albert Zagidullin (60.), illetve Orbán Szilárd (48.), Vlagyiszlav Karpus (57.).
Kapura lövések: 29–19.
Büntetőpercek: 6–6.

További program (november közepéig):
November 10., szombat: Galaci CSM–Gyergyói HK (18.30, Galac), Bukaresti Sportul Studențesc–Csíkszeredai Sportklub (18.30, Vákár Lajos Műjégpálya).
November 11., vasárnap: Bukaresti Sportul Studențesc–Csíkszeredai Sportklub (11.00, Vákár Lajos Műjégpálya).
November 12., hétfő: Sapientia U23–Gyergyói HK (18.30, Karcfalva)
November 13., kedd: Brassói Corona–Galaci CSM (18.30, Brassó), Sapientia U23–Gyergyói HK (18.30, Karcfalva).

A román bajnokság állása:
1. Csíkszeredai Sportklub 43 pont (15 mérkőzés)
2. Brassói Corona 36 (14)
3. Bukaresti Steaua 18 (15)
4. Galaci CSM 15 (5)
5. Gyergyói HK 8 (9)
6. Sapientia 0 (11)
7. Sportul Studențesc 0 (10).