Két új légiós a Gyergyói Hoki Klubnál

Gergely Imre 2018. november 09., 17:54

Egy tapasztalt szlovák hátvéd és egy fiatal orosz csatár mutatkozik be a Gyergyói Hoki Klub színeiben Galacon a romániai jégkorong-bajnokságban rendezett mérkőzéseken.

Új játékosokkal erősít a gyergyói klub. Elég lesz a jobb szerepléshez? Fotó: Gábos Albin

Igor Bobcek egy tapasztalt szlovák hátvéd, Vladiszlav Karpus pedig egy fiatal, profi pályafutása kezdetén tartó orosz csatár. Amint azt a gyergyószentmiklósi klub Facebook-oldalán közlik,

a 35 éves Igor Bobcek karrierjének legnagyobb részét a szlovákiai extraligában töltötte, ahol 274 mérkőzést játszott.

Láthatóan szeret új tájakat megismerni, hiszen többek közt megfordult Csehországban, az Amerikai Egyesült Államokban, Kazahsztánban, Lengyelországban, Ausztriában és Nagy-Britanniában is. Nyolc mérkőzés erejéig Miskolcon is szerepelt, a Mol Liga 2012–2013-as idényében. Az idei szezonban Franciaországban játszott, onnan költözött át Gyergyóba.

A másik érkező a 22 éves Vladiszlav Karpus az MHL-ben (az orosz ifjúsági elitligában), a Habarovszki Amurszkije Tigrij együttesében játszott négy éven át, tavaly a VHL-ben a VVS Szamarában szerepelt. 

Ő egyelőre próbajátékon szerepel a GYHK-nál,

a galaci és a jövő héten Karcfalván esedékes Sapientia U23 elleni mérkőzéseken bizonyíthatja be, hogy valóban erősítést jelenthet a gyergyószentmiklósiak számára.

Több lehetőség a fiataloknak

Az Erste Ligában való menetelés közben a romániai bajnokságban is komoly ellenfél vár a gyergyóiakra pénteken és szombaton. A Galaci Dunărea romjain alakult CSM összesen tíz külföldi származású jégkorongozót igazolt. Az évekig a gyergyóiak egyik kedvencének számító Vitalij Kiricsenko mellett a Duna-parton hokizik még a szintén honosított Gyenisz Zabludovszkij, Jevgenyij Jemelianenko és Anton Butocsnov is. Hat másik játékosuk pedig jellemzően nagy VHL tapasztalattal rendelkező orosz, illetve ukrán jégkorongozó.

„Tudjuk, hogy megerősödött a galaci csapat a múlt szezon óta, és komolyan fel kell készülnünk ellenük is, de mindenképpen a győzelem a cél.

Ugyanakkor egy lehetőség számunkra, hogy új játékosaink beépítése elkezdődjön, és több lehetőséget akarunk adni azoknak is, akik eddig kevesebb alkalmat adtak a bizonyításra

– fogalmazott Vitalij Donika, a GYHK edzője.

A Galaci CSM–Gyergyói HK romániai bajnoki mérkőzések pénteken és szombaton 18.30-kor kezdődnek.

Hétfőn és kedden ugyancsak 18.30-tól Csíkkarcfalván játszik a GYHK a Sapientia U23 vendégeként.