Busszal a Sepsi Arénához – jól vizsgázott a járat, megtartja az önkormányzat

Székelyhon 2018. november 09., 15:34

Hasznosnak bizonyult a lakossági kérésre indított városi buszjárat, amellyel a sepsiszentgyörgyiek a Sepsi Arénához juthatnak el – vonta le a két hónapos tesztidőszak után a következtetést a helyi önkormányzat.

A tömegközlekedés használatára bátorítja az Arénához tartókat a sepsiszentgyörgyi önkormányzat. Archív Fotó: Beliczay László

Az elmúlt két hónapban több százan utaztak az 5-ös számú járaton, amely a Gólya utcai végállomásról indul, és a Sepsi Arénához – Sepsiszentgyörgy Csíkszereda felőli kijáratához – érkezik, érintve egy népszerű áruházat is.

A lehűlésre való tekintettel Sepsiszentgyörgy önkormányzata különösen aktuálisnak tartja, hogy felhívja a lakók figyelmét: használják bátran, még többen a tömegközlekedést.

A buszokon nincs zsúfoltság, kényelmesen utazhatnak mindazok, akik korcsolyázni szeretnének az Arénánál,

vagy bevásárolni a közeli üzletekben – ajánlja a városi buszjáratot közleményében az önkormányzat.

{A}

Az 5-ös számú járat hétköznap délutánonként három órától este kilenc óráig, minden egész órában indul a végállomástól a vasútállomásig, majd az Aréna felé. Visszafelé fél négytől kezdődően szintén óránként közlekednek a buszok, az utolsó járat este fél tízkor indul az Arénától a belvárosba.

Hétvégéken az Aréna felé 10, 13, 18 és 21 órakor indul autóbusz, a város felé pedig 10.30, 13.30, 18.30 és 21.30-kor. A menetrend a jövőben sem fog változni. A Multi Trans által működtetett városi járatokon egy buszjegy ára egyetlen utazásra 2 lejbe kerül, amit a vállalat jegyautomatáinál is meg lehet vásárolni. A buszsofőrnél vásárolt jegy 4 lejbe kerül. A tömegközlekedésre vonatkozó további részletek, a menetrendek és a megállókra vonatkozó információk a helyi tömegközlekedési vállalat honlapján találhatók.

Fedett műjégpálya a korcsolyázni vágyók számára

Októberben nyílt meg a Sepsi Aréna melletti sátorfedeles műjégpálya a nagyközönség számára, akik pedig korcsolyázni szeretnének az 5-ös számú buszjárattal is eljuthatnak a helyszínre. A korcsolyapályán szerdán és péntek este van lehetőség közkorcsolyázásra, fél nyolc és fél tíz között. Szombaton és vasárnap napközben délelőtt tizenegy és délután egy óra között, valamint este hét és kilenc óra között. A teljes árú jegy 9 lejbe kerül, a gyermekek és a nyugdíjasok 6 lejért korcsolyázhatnak. Korcsolyabérlésre is van lehetőség, a szolgáltatás ára 10 lejbe kerül.