Újabb járattal bővül a marosvásárhelyi reptér kínálata

Szász Cs. Emese 2018. november 09., 13:30

Újabb járattal bővül a marosvásárhelyi repülőtér kínálata, jövő nyártól ugyanis közvetlen charterjárat indul Marosvásárhely és Egyiptom egyik legnépszerűbb üdülőközpontja, Hurgada között.

Júniustól heti rendszerességgel lehet majd Egyiptomba repülni egészen szeptember végéig Fotó: Maros Megye Tanácsa

Az utazásszervező Amara Tour és a Transylvania Repülőtér közreműködésének eredményeként jött létre az új célállomás, amely nem teljesen újdonság a vidrátszegi légikikötőnél: 2012 nyarán pár hónapig már működött charterjárat Marosvásárhely és Hurgada között, amelyet előszeretettel használtak a szabadságukat Egyiptomban tölteni kívánó turisták, 2017-ben pedig Nagyváradról indították el ugyanezt a járatot, amely jövő júniustól ismét Marosvásárhelyről indul majd.

{A}

Hurgada amúgy Egyiptom egyik legnépszerűbb fürdő- és turisztikai központja, ahová a járatok heti rendszerességgel indulnak majd 2019. június 6. és szeptember 25. között, szerdánként. A Vörös-tenger partjára egy 175 férőhelyes Airbus A320-as típusú repülőgéppel az Al Masria Universal Airlines légitársaság fogja fogja szállítani az utasokat. A repülőtér vezetője, Peti András elmondta,

már lehet foglalni kedvezményes jegyeket a jövő nyári járatokra.

Az oda-vissza repülőjegy, reptéri transzfer és szállás, ellátás all inclusive rendszerben 7 nap, 7 éjszaka 399 eurónál kezdődik.

Nagy örömünkre szolgál, hogy a kolozsvári ügynökség a vásárhelyi repülőtérrel kíván együttműködni az egyiptomi charterjárat kapcsán, ugyanakkor elmondhatom, hogy mivel idén az antalyai cahrterjáratot nagyon nagy érdeklődés övezte, jövő évre legalább egy, de elképzelhető, hogy heti két járat is lesz a törökországi Antalya irányába. De elmondhatom, hogy továbbra is több vakációs célállomás van tervben, jelenleg még tárgyalások zajlanak

– fogalmazott megkeresésünkre a reptér igazgatója.

Peti András hozzátette, a marosvásárhelyi reptér újraindulása óta dolgoznak azon, hogy egyre több repülőjárat működjön. „Amióta újraindult a reptér, elsősorban a WizzAir repülőgép-társaság jött vissza Marosvásárhelyre, és négy célállomással köti össze a repteret: Németországba két járat, Menningenbe, illetve Dortmundba, emellett Budapestre és Londonba. Fél éves tárgyalás sorozat után sikerült a Taromot is meggyőzni, így november 22-étől kezdődően heti két alkalommal összeköttetést biztosít Bukaresttel” – fogalmazott Peti András.