Öt perccel a vége előtt még vezetett az Imperial Wet, de kikapott a csíki csapat

Dobos László 2018. november 08., 20:24

Jó színvonalú, végig kiegyensúlyozott mérkőzésen kétgólos vereséget szenvedett csütörtökön este Déván a Csíkszeredai Imperial Wet a román teremlabdarúgó 1. Liga alapszakaszának 8. fordulójában.

Nem jött össze a meccs vége a csíkiaknak, vendéglátójuk kihasználta a hibáikat. Archív Fotó: Gecse Noémi

A házigazda dévaiaknál edzőcsere történt, a csíkiak elleni mérkőzés előtt két nappal megváltak Luis Fonseca Cilleros szakvezetőtől, de távozott két idegenlégiósuk, Carlos Dias (Teka) és Cristian Muinos Saavedra (Chapu) is. Az Autobergamo edzői teendőit átmenetileg Adrian Moț látja el.

Több mint 600 néző volt kíváncsi a csütörtök esti mérkőzésre, amelyet jobban kezdett a vendég csíkszeredai együttes, az 5. percben egy szépen kidolgozott akció végén Alvaro megszerezte a vezetést az Imperialnak (0–1).

{A}

Az első félidő derekán tisztább gólhelyzeteket alakított ki a székelyföldi gárda, de Petrișor Tonița, a dévai kapus bravúrral mentett előbb Covaci, majd Florin Matei óriási gólhelyzeténél is.

A mérkőzés közepétől többet kezdeményezett a hazai csapat, a 11. percben egy jól helyezett lövéssel Obadă kiegyenlített (1–1), majd két perccel később Pânzaru egy gyors ellentámadásból megszerezte a második dévai találatot (2–1).

Az első félidő utolsó perceiben újra az Imperial Wet támadott többet, és a 18. percben Cristian Matei takarásból, több dévai játékos közül szép gólt lőtt a rövid felsőbe (2–2).

Jobban kezdte a második félidőt a vendég Imperial Wet, a 28. percben Bermusell góljával 3–2-re vezettek a csíkiak.

Az utolsó öt percre a házigazda Autobergamo a vészkapusos taktikát alkalmazta, hálóőre helyett mezőnyjátékost küldött a pályára, és a 36. percben kiegyenlített (3–3).

A következő pillanatokban a csíkiak szerezhettek volna gólt, de Szőcs László lövése a kapufát találta el. Tovább rohamozott a hazai együttes, és egy gyors támadás végén a 37. percben a dévaiak átvették a vezetést (4–3).

Ezt követően a csíkiak tértek át a vészkapusos taktikára, de a dévaiak térfelén többször is elveszítették a labdát, és kétszer büntettek a hazaiak, az üres kapuba emelték a játékszert (5–3).

A játék képe alapján az Imperial Wet megérdemelt volna egy döntetlent, de pont nélkül térhet haza Hunyad megyéből.

Székely rangadót rendeznek a következő fordulóban, hétfőn 19 órától Csíkszereda–Székelyudvarhely mérkőzést rendeznek az Erőss Zsolt Arénában.

Teremlabdarúgás, 1. Liga, 8. forduló:
Dévai Autobergamo–Csíkszeredai Imperial Wet 5–3 (2–2),
gólszerzők: Cristian Obadă (11., 37. és 38. perc), Adrian Pânzaru (13.), Andre Sasse (36.), illetve Alvaro (5.), Cristian Matei (18.) és Roger Bermusell (28.).

További mérkőzések:
Galaci United–Gloria Buzău 7–1 (2–0)
FK Székelyudvarhely–Dunărea Călărași 3–3 (0–1)
Temesvári Informatica–Kolozsvári Clujana 11–1 (6–0)
Bukovina Vicov–Jászvásári Futsal Poli 3–8 (3–3)

{S1}