Megszületett az első idegenbeli Szejke SK-siker

Józsa Csongor 2018. november 08., 18:35

A szünetben héttel vezetett, minden jel arra mutatott, hogy simán behúzza a pontokat az udvarhelyi kézilabdacsapat. Nagyon kicentizte a végét.

Kettőből kettő. Második sikerét aratta a Szejke SK a Tordai Potaissa II. ellen Fotó: Barabás Ákos

Csütörtök délután a férfi kézilabda másodosztályban a Székelyudvarhelyi Szejke SK a Tordai Potaissa fiókcsapatánál vendégszerepelt. A Sipos Lóránt által irányított együttes jól kezdett, megragadta a kezdeményezést, pillanatok alatt elhúzott. Uralva a találkozót, jó játékkal, hatékony védekezéssel a szünetben hét találattal vezetett (8–15).

{A}

A második felvonásban a Potaissa II. összekapta magát, kihasználva az ellenlábas megingásait faragni kezdett a hátrányból. A Szejke SK túl korán kiengedett, ziccereket, heteseket vétett el, így visszaengedte a meccsbe a házigazdákat.

A tordaiak a végjátékban egyenlítettek, kétszer is egálra hozták az állást, a döntő pillanatokban viszont a székelyudvarhelyiek találtak be, a nagy előnyből a legvégére egy gól megmaradt.

Az első idegenbeli Szejke SK-győzelmet könyvelhettük el, mellyel ideiglenes átvette a vezetést a tabellán. A mezőny többi tagja a hét végén lép pályára.

Férfi kézilabda A osztály, D csoport, 7. forduló:
Tordai Potaissa II.–Székelyudvarhelyi Szejke SK 23–24 (8–15), a vendégek gólszerzői: Fekete 6, Komporály, Orbán L. 5–5, Jére, Daninfeld 3–3, Buguleț 2. A csoport élmezőnye: 1. Szejke SK 13 pont/7 meccs, 2. Nagyváradi VSK 12/6, 3. Nagybányai Minaur II. 10/6.