A kudarcokat feledtetné a Sepsi OSK

Sánta Imre 2018. november 08., 16:50

Saját közönsége előtt elszenvedett vereségét követően újabb erőpróba vár a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK csapatára. Pénteken este az egyik bajnokesélyesnél játszanak.

Eugen Neagoe és Gabriel Vașvari mérlegelte az esélyeket Fotó: Sánta Imre

Hidegzuhanyként érkezett a piros-fehérek legutóbbi kudarca a kiesőjelölt Nagyszebeni Hermannstadt együttesével szemben, de azt megelőzően sem vált előnyükre a hazai környezet, hiszen ez volt sorozatban a negyedik otthoni mérkőzésük, amelyen képtelenek voltak nyerni. A háromszékiek viszont sokkal jobban teljesítenek idegenben, ugyanis mérlegük azt mutatja, hogy vendégként az 5. forduló óta veretlenek.

{A}

A labdarúgó 1. Liga 15. fordulójában a sepsiszentgyörgyiek az Universitatea Craiova vendégeként lépnek pályára. Eugen Neagoe, a Sepsi OSK vezetőedzője abban bízik, hogy vendégként a sorozat nem szakad meg. A szakvezető utalva a korábbi meccsekre, reményét fejezte ki, hogy nem ismétlődnek meg a téves játékvezetői döntések, és emlékeztetett arra is, hogy az OSK az egyetlen olyan csapat az élvonalban, amelynek javára ebben az idényben még nem ítéltek tizenegyest.

A bajnokság egyik legjobb együttese ellen játszunk, és habár a második fordulóban sikerült legyőznünk őket, minden szempontból felkészülten kell majd pályára lépnünk, mert a Craiova jelenleg nagyon jó formában van. Ráadásul huszonötezer néző fogja biztatni őket, de nekik sem lesz könnyű dolguk.

Bízom a fiúkban, hogy amint azt már eddig is bizonyították, jó csapatot alkotunk, és ez meg fog mutatkozni péntek este is. Remélem, nem követünk el a korábbiakhoz hasonló hibákat, és jó eredményt érünk majd el. Ugyanakkor azt várom el, hogy a bírók se tévedjenek a mi hátrányunkra, mint ahogyan az történt az előző mérkőzéseken, amikor nem azonos mérce szerint ítéltek” – fogalmazott Eugen Neagoe, a Sepsi OSK vezetőedzője.

Gabriel Vașvari Fotó: Sánta Imre

Az ellenfél remek formáját emelte ki nyilatkozatában Gabriel Vașvari is, aki szerint rendkívül szervezetten kell játszaniuk ahhoz, hogy elérjék céljukat. A háromszékiek tapasztalt középpályása arra is rámutatott, hogy eddig jól teljesítettek a bajnokság élcsapatai ellen, ezt most is képesek megismételni, és meglátása szerint, ha mindenki betartja az utasításokat, és teljesíti a rá szabott feladatot, akkor elképzelésüknek megfelelően alakul a mérkőzés.

A pénteken 21 órakor kezdődő találkozón Eugen Neagoe továbbra sem számíthat a korábban súlyos térdsérülést szenvedő Fülöp Istvánra, de hiányozni fog a keretből a védelem egyik oszlopa, Ousmane Viera is, valamint a ghánai Joseph Mensah, akik egyfordulós eltiltásukat töltik.

Az Universitatea Craiova–Sepsi OSK összecsapást a Digi Sport 1, a Telekom Sport 1 és a Look Sport televíziós csatornák élőben közvetítik.

Labdarúgás, 1. Liga, 15. forduló

pénteken:
21.00 CSU Craiova–Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK

szombaton:
15.00 Astra Giurgiu–Jászvásári Poli CSM
18.00 FC Viitorul–Concordia Chiajna
21.00 Kolozsvári CFR–Dunărea Călărași

vasárnap:
17.30 Nagyszebeni Hermannstadt–FC Botoșani
21.00 Bukaresti Dinamo–FCSB

hétfőn:
21.00 Medgyesi Gaz Metan–FC Voluntari