Cáfolja a doppingvádakat a Kishuszár Vágta győztesének családja

Bíró Blanka 2018. november 08., 16:08

Elhatárolódik a doppingvádaktól a Kishuszár Vágta sepsiszentgyörgyi győztesének családja és csapata. A Székelyhonhoz eljuttatott állásfoglalásukban leszögezik, tisztában vannak a doppingolás következményeivel, és nem veszélyeztetnék gyermekük épségét.

Kishuszár Vágta az Óriáspince-tetőn. Innen Budapestre vezetett a győztes útja, de ott még nem ért véget a történet... Archív Fotó: Gecse Noémi

Hivatalos értesítést még nem kaptak, nem tudják, mit találtak a ló vérében, de nem zárják ki annak a lehetőségét, hogy

a futamot megelőzően az istállóban történhetett valami, ami miatt a teszt pozitívnak bizonyult.

„Lehetségesnek tartjuk, hogy valaki ártani akart, vagy befolyásolni szerette volna a teszt eredményét, így a verseny kimenetelét is” – olvasható az állásfoglalásban.

{K1}

Sepsiszentgyörgy önkormányzata szintén közleményben reagált a vádakra, hangsúlyozva, ők sem kapták meg a doppingteszt eredményének részleteit, ám remélik, hogy a teszt eredménye mögött nincs semmiféle ártó szándék. Kiemelték, a tisztességes verseny hívei, és elhatárolódnak minden olyan eszköztől, amely gátolja a sportszerű megmérettetést.

A Nemzeti Vágta szervezői doppingvétség miatt a hét elején visszavonták a sepsiszentgyörgyi Kolumbán Örs István, a Kishuszár Vágta győztesének címét, amit a 2018 szeptemberében zajló budapesti Nemzeti Vágtán nyert el.

{A}