Legalább egy pontot elhozna Tordáról az SZFC

Pál Gábor , Zátyi Tibor 2018. november 09., 09:10

A bajnokságban újonc Tordai Arieșul Sticla vendége lesz pénteken délután két órakor a Székelyudvarhelyi FC. A Kolozs megyei együttes hat év szünet után tért vissza a harmadosztályba, igaz, a 2011–2012-es szezonban még a 2. Ligában szerepelt.

Néhány alapemberét nélkülöznie kell az udvarhelyi csapatnak, de nem felemelt kézzel lépnek pályára Tordán. Archív Fotó: Barabás Ákos

Torda csapata az 5-ös szériában jelenleg a 8. helyen áll, a gyenge idénykezdetet követően magára talált a csapat, legutóbbi négy mérkőzésén tíz pontot gyűjtött, többek között döntetlent játszott a feljutásra pályázó Nagybányai Minaurral.

Házigazdaként masszív ellenfélnek számít, az idei kiírásban Tordáról eddig csak az FK Csíkszereda távozott a három ponttal. A táblázat alsó részében szereplő együttesek ellen győzelmet szerzett (Medgyes II. és az MSE), Tasnáddal, Szászrégennel és Nagybányával döntetlent játszott.

A ranglista 12. helyén található SZFC idén öt pontot gyűjtött idegenben, eggyel többet, mint hazai pályán. Az udvarhelyi csapat a gólszerzés terén van nehéz helyzetben, hiszen legutóbbi öt meccsén nem talált be az ellenfelek hálójába. Remélhetőleg ez a negatív sorozat Tordán megszakad, hiszen az Arieșul legutóbbi tíz mérkőzésén mindig kapott gólt.

Most minden mérkőzés nagyon nehéz számunkra. Pláne egy olyan csapat ellen lesz problémás, amelyik 4–1-re nyert idegenben. A nyáron új csapatot építettek a tordaiak, mostanra összeérett a játékuk. Elég szűkös a mi keretünk, de legalább egy pontot el szeretnénk hozni

– nyilatkozott Mészáros Alpár a pénteki meccset megelőzően. Hozzátette, szeretnének felkészülni a következő két találkozóra is, a Marosvásárhelyi MSE és a Besztercei Unu Fotbal Gloria elleni mérkőzésekre.

{A}

Három játékosára nem számít az udvarhelyiek trénere, Péter Mózes és Györgydeák Apor sérüléssel küszködik, Robert Bolozan pedig eltiltás miatt kell kihagyja az Arieșul Sticla elleni összecsapást

Hazai pályán az MSE

Utolérheti vendégét a Marosvásárhelyi MSE, amennyiben mind a három pontot sikerül megszereznie a pénteki meccsen. Fehér Csaba legénysége a Dési Unireát fogadja 14 órakor. A Kolozs megyeiek a múlt fordulóban csúfos, 4–1-es vereséget szenvedtek hazai pályán, épp a Tordai Arieșultól.

Az MSE is alulmaradt a múlt pénteken, a Nagybányai Minaur vendégeként kapott ki 2–0-ra. Most javíthatnak a vásárhelyiek, és pontszámban utolérhetik a désieket, amennyiben sikerül legyőzniük. A találkozó pénteken 14 órakor kezdődik a Sziget utcai stadionban.

Győzelmi kényszerben. Legutóbb a 3. fordulóban tudott nyerni az MSE. Most megtörheti a rossz sorozatot. Archív Fotó: Haáz Vince

Az utolsó előtti helyen álló Radnóti SK-ra kemény csata vár, a Kolozsvári Sănătatea vendége lesz, míg a Szászrégeni Avântul egy másik kincses városi együttest, a CFR II-t fogadja. Utóbbi két meccs is pénteken délután 2 órakor kezdődik.

Labdarúgás, 3. Liga, 5-ös csoport, 12. forduló

Péntek, 14 óra
FK Csíkszereda–Szászhermányi FC
Szászrégeni Avântul–Kolozsvári CFR II.
Kolozsvári Sănătatea–Radnóti SK
Tordai Arieșul Stical–Székelyudvarhelyi FC
Marosvásárhelyi MSE–Dési Unirea
Besztercei Unu Fotbal Gloria–Nagybányai Minaur

Szombat, 14 óra
Tasnádi Unirea–Medgyesi Gaz Metan II.
Barcarozsnyói Olimpic Cetate–Lénárdfalva

{S1}