Vereséggel kezdett a magyar hokiválogatott

Székelyhon 2018. november 08., 11:23

A magyar jégkorong-válogatott vereséggel kezdte szereplését a budapesti Négy Nemzet Tornán, a szerda esti nyitómérkőzésen két góllal kikapott a kazah együttestől a Tüskecsarnokban.

A második játékrészben dőlt el a meccs, három gólt ütött a kazah válogatott Fotó: Jégkorongszövetség.hu

Az egymás elleni összecsapások tekintetében a kazahok álltak jobban, a korábbi tizenegy találkozójukból csak egyszer győztek a magyarok: az áprilisi, budapesti világbajnokságon 3–0-ra nyertek a hazaiak.

Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány legénysége indította jobban a szerda esti meccset. A kazahok tartalékoson érkeztek Magyarországra, csak a hazai bajnokságban szereplő jégkorongozókra építették mostani csapatukat.

Fotó: Czagány Balázs • Forrás: MTI

Csak a második harmadban született meg az első gól, de alig négy percen belül 0–3-ra vezettek a vendégek. Az utolsó harmadban még szépített a magyar csapat, de többre már nem futotta.

A magyar válogatott az asztanai divízió I/A vb-re készül, amelyen április 29. és május 5. között a házigazda kazahok és a dél-koreaiak mellett a szlovén, a fehérorosz és a litván csapat lesz az ellenfele. Az első két helyezett szerepelhet majd a 2020-as svájci elit vébén, az utolsó pedig kiesik a divízió I/B-be.

{A}

Jégkorong, Négy Nemzet Torna, Budapest:
Kazahsztán–Magyarország 3–1 (0–0, 3–0, 0–1),
gólszerzők: Szvickij (21.), Gurin (23.), Jakovlev (24.), illetve Szirányi (52. perc);

A másik szerdai meccsen: Olaszország–Dél-Korea 5–2 (2–1, 1–1, 2–0).

További program:
Csütörtök: Dél-Korea–Kazahsztán (19.30).
Péntek: Kazahsztán–Olaszország (17 óra) és Magyarország–Dél-Korea (20.30)
Szombat: Magyarország–Olaszország (17).

Litvániában a romániai válogatott

A többségében székelyföldi hokisok alkotta romániai válogatott a litvániai Vilniusba utazott, ahol részt vesz a péntektől vasárnapig zajló hatcsapatos Baltic Cup Challenge felkészülési tornán. Az A jelű csoportban Litvánia, Japán és Fehéroroszország U25-ös válogatottja szerepel, a B csoportban pedig Észtország, Románia és Lettország II. csapata. A romániai együttes pénteken Észtország ellen lép jégre, szombaton pedig Lettország II. csapata lesz az ellenfél. Vasárnap a helyosztókat rendezik.