Nagy esélyt szalasztott el a Sepsi-SIC

Sánta Imre 2018. november 08., 10:05

Szünetben még vezetett, mégis vesztesen kellett távoznia Ankarából a Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC női kosárlabdacsapatának.

Hátrányát ledolgozta az első félidő végére a háromszéki együttes, de a végső dudaszónál ez nem volt elég Fotó: Miska Brigitta • Forrás: Facebook/Sepsi-SIC

A háromszékiek az Európa Kupa csoportküzdelmeinek harmadik mérkőzésén a török Orman Genclik otthonában vendégszerepeltek. A házigazdák kezdték jobban a mérkőzést, és mire a zöld-fehérek feleszméltek volna, a török együttes már hat ponttal vezetett (6–0).

Időkérés után Kristina Higgins szerezte a szentgyörgyiek első pontjait (6–2), de a folytatás is a hazaiakról szólt, akik nemsokára már tizenkét pontos előnyre tettek szert (15–3). Ekkor kezdtek magukra találni Zoran Mikes tanítványai, és az első tíz perc végére – elsősorban Angelika Slamova eredményes játékának köszönhetően – sikerült felzárkózniuk egy pontra (18–17).

A küzdelem a remek formában játszó Slamova hárompontosával folytatódott, amivel a zöld-fehérek először vették át a vezetést (18–20). Ezt követően a két csapat felváltva szerezte pontjait, míg aztán Peyton Whitted vette kezébe az események alakítását, és néhány perc elteltével ötpontos vendégelőnyt mutatott az eredményjelző tábla (28–33).

A törökök igyekeztek tartani a lépést az egyre inkább javuló játékot mutató háromszékiekkel, akik azonban tartották előnyüket, így maradt az ötpontos különbség (37–42).

Szünet után azonban az öltözőben felejtették magukat Zoran Mikes tanítványai, a házigazdák pedig éltek a lehetőséggel, és két perc alatt egyenlítettek (42–42). A túloldalon Whitted erre még válaszolt, de hamarosan a török együttes Sahin révén szerzett vezetést, előnyüket pedig egy 11–0-s sorozatot követően növelni is tudták (59–47), sőt a harmadik negyed utolsó pillanatában Sahin hárompontosával már jelentős különbség alakult ki a két csapat között (63–49).

Fotó: Miska Brigitta • Forrás: Facebook/Sepsi-SIC

Az utolsó tíz percben a zöld-fehérek még egy utolsó elkeseredett rohamot indítottak a felzárkózás érdekében, és egy 9–0-s részeredménnyel, majd Gödri-Părău triplájával ez részben sikerült is (68–61), viszont a fordításhoz már nem volt elegendő.

Ekkor ugyanis a hazaiak percei következtek, és nemsokára visszaállították a megnyugtató előnyt (76–61), amire a szentgyörgyiek hét ponttal még válaszoltak, de ennél többre nem futotta erejükből, és már az idő is elfogyott számukra. A végeredmény: 76–68.

Fotó: Miska Brigitta • Forrás: Facebook/Sepsi-SIC

„Kissé csalódott vagyok, mert úgy érzem, ezt a mérkőzést akár meg is nyerhettük volna. Ennél többre vagyunk képesek, és ha egy kevéssel jobban játszunk, meg tudtuk volna lepni az ellenfelet, és meglett volna a győzelem is. Sajnos, ez ma nem jött össze.

Tudjuk, hogy a játék teljes ideje alatt a legapróbb részletekre is oda kell figyelni ahhoz, hogy egy-egy ilyen meccsen sikeresek lehessünk. Remélem, ezen fogunk tudni javítani, és a következő meccsen élünk majd az esélyeinkkel”

– nyilatkozta a mérkőzést követően Zoran Mikes, a Sepsi-SIC vezetőedzője.

Az Európa Kupa csoportküzdelmeinek következő fordulójában a zöld-fehérek Szibériába utaznak, ahol november 28-án, szerdán az orosz WBC Jenyiszej vendégeiként lépnek majd pályára.

{A}

Női kosárlabda Európa Kupa, D csoport, 3. forduló, Ankara, Sait Zarifoğlu Sportcsarnok:
Orman Genclik–Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC 76–68 (18–17, 19–25, 26–7, 13–19).
Orman Genclik: Gardner 24 (1x3), Henry 20, Copper 12 (1x3), Ruzickova 6, Kartaltepe. Cserék: Sahin 10 (2x3), Gezgin 4 (1x3), Kavurmacioglu. Edző: Alper Durur.
Sepsi-SIC: Whitted 16 (2x3), Solopova 10 (2x3), Gödri-Părău 10 (1x3), Higgins 7, Pašić 2. Cserék: Slamova 18 (1x3), Ghizilă 5, Allen, Șipoș. Edző: Zoran Mikes.
Játékvezetők: Sergii Tyslenko (ukrán), Stylianos Simenidis (görög), Thomas Kerisit (francia).