A Cukorbetegek Világnapja okán Marosvásárhelyen ingyen mérnek vércukorszintet

Simon Virág 2018. november 07., 20:09

Ingyenes vércukorszintméréssel, szakmai előadásokkal készülnek Marosvásárhelyen a Cukorbetegek Világnapjára, november 14-ére.

A cukorbetegséggel is lehet teljes életet élni

A megelőzésre, tájékoztatásra és figyelemfelkeltésre fektetik a hangsúlyt a szakemberek az idei Cukorbetegek Világnapján. A Maros Megyei Sürgősségi Klinikai Kórház járóbeteg-rendelőjének laboratóriumában, a 4089-es teremben

november 14–16. között, naponta 8-tól 11 óráig vércukorszintet mérnek ingyenesen.

Előzetes bejelentkezés szükséges, és arra kérik az érdeklődőket, hogy ne egyenek a vizsgálat előtt.

A világnapon, november 14-én 11 órától a kórház I-es számú amfiteátrumában (Gh. Marinescu utca 50. szám) szakmai tanácskozást tartanak A cukorbetegség és a család címmel.

Az előadások nyitottak, amelyeken a szakemberek többek között a cukorbeteg személy életkörülményeinek javításáról, a család hozzáállásának fontosságáról és a vércukorszintmérés lehetőségeiről értekeznek.

Claudiu Puiac, a kórház menedzsere szerint fontos, hogy a cukorbeteg személyek és családjuk megértse, hogy ezzel a betegséggel is lehet teljes életet élni, és hogy fontos az egészséges táplálkozás, életmód. „Nagyon fontos, hogy a cukorbetegek tájékozottak legyenek, de minden információt a betegségükkel kapcsolatban szakemberektől szerezzenek meg” – mondta.

November 14-én este a kórház épületét kék fénnyel fogják megvilágítani a világnap alkalmából.

{A}