Hogyan lehet beosztani egy havi jövedelmet? – a hétvégi képzésen megmondják

Antal Erika 2018. november 07., 18:48

Többek között a takarékoskodásról, a pénzbeosztásról, a hitelekről és a bankkártyákról sajátíthatnak el fontos tudnivalókat azok, akik részt vesznek a marosvásárhelyi Pénzügyi Fitnesz elnevezésű ingyenes képzésen.

Nem ajánlott meggondolatlanul költekezni Fotó: Gecse Noémi

Mi a pénz? Mi a havi jövedelem? Hogyan lehet azt ésszerűen beosztani, úgy hogy mindent ki lehessen fizetni belőle? Mi történik akkor, ha meggondolatlanul költekezünk, ha nem osztjuk be? Ezekre és ezekhez hasonló kérdésekre kapnak választ azok a nehéz anyagi körülmények között élők, akik részt vesznek a Telefonos Szeretetszolgálat november 10-ei ingyenes pénzügyi képzésén Marosvásárhelyen, amelyet az OK Center Romániával közösen szerveznek meg. Sajó Norbert, a telefonos szeretetszolgálat vezetője érdeklődésünkre elmondta,

az adta az ötletet e képzés megszervezésére, hogy tapasztalata szerint nagyon sok az olyan család, ahol nem tudnak bánni a pénzzel,

nem tudják, hogyan kellene beosztaniuk azt úgy, hogy minden szükségesre jusson belőle. A nyáron, a rászoruló gyerekeknek szervezett nyári táborukban már tartottak hasonló képzést, ott azt is felmérték, hogy a kiskorúak mennyire vannak tisztában a szüleik kiadásaival, ismerik-e az alapélelmiszerek árát.

{A}

A Pénzügyi Fitnesz nevű ingyenes képzésen

a résztvevők a pénzről, a hitelekről, banki kamatról, bankkártyáról, takarékoskodásról, pénzbeosztásról sajátíthatnak el fontos tudnivalókat. 

A képzésre előzetesen a 0720-565 656-os telefonszámon lehet jelentkezni. A helyek száma korlátozott, a jelentkezés sorrendjében fogadják a jelentkezőket.