Figyelemfelkeltő, nevelő jellegű kisfilmek a gyergyószentmiklósi önkormányzattól

Pethő Melánia 2018. november 06., 17:51

A városlakók jóérzésére kíván hatni a gyergyószentmiklósi önkormányzat társadalmi célú kisfilmjeivel, amelyeket a város közösségi oldalán is közölnek.

Egy példa: nem szép dolog a mozgássérülteknek fenntartott helyen parkolni. Képünk illusztráció Fotó: Gergely Imre

Közösségépítő szándékkal figyelemfelkeltő kisfilmeket készíttet Gyergyószentmiklós önkormányzata. A város Facebook-oldalán elsőként, néhány napja közzétett kisfilm arra hívja fel a figyelmet, hogy tartsuk tiszteletben a mozgássérülteknek kijelölt parkolóhelyet.

A következő a biohulladék komposztálására sarkall, a harmadikként közzétett videó pedig Tiszteld mások munkáját! Ne törj, ne rombolj! címet kapta.

Vannak, akik szomorúnak tartják, hogy ilyen videókat kell közzétenni a 21. században, de a nevelés mindig időszerű

– mondta megkeresésünkre Csibi Márti, a polgármesteri hivatal munkatársa. Kifejtette, a filmek több céllal születtek: közösségépítő, figyelemfelkeltő, nevelő jellegük van, illetve

az is szándék, hogy továbbgondolkozásra sarkallják az embereket.

Ez utóbbi törekvés részben már elérte a célját, hisz többen is jelezték az illetékeseknek észrevételeiket, meglátásaikat a videók tartalmával kapcsolatban, illetve olyanok is vannak, akik újabb témajavaslatokkal hozakodtak elő.

„Eddig egyértelműen pozitív a reakció, jól fogadják az emberek. Ez derül ki legalábbis a megtekintések számából, a megosztásokból, a hozzászólásokból, a személyes megkeresésekből” –ismertette Csibi Márti. Megjegyezte, arra biztatja a gyergyószentmiklósiakat,

véleményezzék a filmeket, adjanak ötleteket, hogy mire kellene hasonló módon felhívni a közösség figyelmét.

Rendhagyó ötlettel állt elő a Gyergyószentmiklósi önkormányzat Fotó: Pethő Melánia

Akinek esetleg a szemetelés vagy a közömbösség témájában lenne javaslata, csak néhány napot kell várnia, hisz ilyen tárgyú videók már készültek, és napokon belül elérhetőek lesznek a világhálón, nézhetők a Gyergyó Tévén. Hanganyag is készül az említett témákban, ami a Szent Miklós Napokhoz közeli időszakban a helyi rádióban lesz hallható.

Közösségépítő szándékkal későbbre is vannak hasonló tervei a városháza illetékeseinek: tervezik, hogy a Közlöny nevű önkormányzati kiadványt közösségépítő jellegű tartalommal élesztik újra.

{A}