Nehéz meccsek várnak a székely futsalcsapatokra

Zátyi Tibor 2018. november 06., 19:14

Hétközi fordulóval folytatódik a teremlabdarúgó 1. Liga, a székelyföldi csapatokra nehéz meccsek várnak: az FK Székelyudvarhely szerdán az éllovas Dunărea Călărași-t fogadja, a Csíkszeredai Imperial Wet pedig csütörtökön a Dévai Autobergamo vendége lesz.

Az előző szezonban sima hazai sikerek születtek a székelyudvarhelyi sportcsarnokban a Dunărea ellen. Archív Fotó: Barabás Ákos

Meglepetésre Călărași együttese vezeti az 1. Liga alapszakaszát, több rúgott góljának köszönhetően előzi meg a másik Duna-parti együttest, a szezon elején három ponttal büntetett Galaci Unitedot.

A Dunărea eddig nagyszerű teljesítményt nyújtott, hazai pályán legyőzte a bajnoki álmokat szövögető Csíkszeredát, és a legutóbbi fordulóban közel volt ahhoz, hogy megverje Dévát is, ám hiába vezetett 3–0-ra, végül az Autobergamo döntetlenre mentette a találkozót.

Egyetlen vereségét még a második fordulóban szenvedte el, 3–2-re kapott ki Temesváron a bajnok Informaticától.

{A}

Az FK vasárnap este három mérkőzés után aratott ismét győzelmet a bajnokságban, az újonc Gloria Buzăut győzte le idegenben (3–4).

Korábban kikapott Déván (9–2), majd hazai pályán Temesvártól (5–7), aztán döntetlent játszott Galaccal (3–3). Jelenleg hatodik helyen áll a táblázaton.

Az előző idényben osztozott a győzelmeken a Dunăreával, az alapszakaszban és a rájátszásban is összecsaptak a felek, rendre kiütéses hazai sikerek születtek: Udvarhelyen 9–3 és 8–1, Călărași-on 9–4 és 7–2 lett a végeredmény.

Hunyad megyében az Imperial Wet

Csütörtökön rendezik a forduló másik rangadóját, a harmadik helyezett Déva az egy ponttal kevesebbet gyűjtött, ötödik Imperial Wetet fogadja. Egyik csapat sem brillírozik a bajnokságban, Déva kikapott Galacon, Temesvárral és Călărași-sal döntetlent játszott, a többi találkozóján behúzta a győzelmet.

A csíkiak kétszer hagyták el vesztesen a pályát (Galacon 4–2, Călărași-on 6–5), Temesváron döntetlent játszottak (2–2), 13 pontot gyűjtöttek eddig, jobb gólkülönbségüknek köszönhetően előzik meg az FK-t.

A múlt szezonban vendégként léptek pályára Csíkszeredában a Matei-fivérek, ezúttal hazaiként küzdenek meg volt csapatukkal. Archív Fotó: Pinti Attila

Az előző idényben Déva két sima győzelmet aratott az Imperial Wet ellen, hazai pályán 5–0-ra, Csíkszeredában 9–1-re nyert.

A találkozókat élőben közvetítik a Futsal Romania Facebook- és YouTube-csatornáján.

Teremlabdarúgó 1. Liga, 8. forduló:
Galaci United–Gloria Buzău – kedd, 18 óra
Fustal Klub Székelyudvarhely–Dunărea Călărași – szerda, 18 óra
Temesvári Informatica–Kolozsvári Clujana – csütörtök, 18 óra
Dévai Autobergamo–Csíkszeredai Imperial Wet – csütörtök, 18 óra
Bukovina Vicov–Jászvásári Futsal Poli – csütörtök, 18 óra

{S1}