Szinte minden napra jut hokimeccs

Pál Gábor 2018. november 06., 13:02

Szünetet tartanak a jégkorong Erste Ligában, és ezt kihasználva román bajnoki mérkőzéseket játszik a Csíkszeredai Sportklub, illetve a Gyergyói HK. Jövő keddig szinte minden nap lesz hokimeccs.

Csíkkarcfalván csap össze a fiatalokból álló Sapientia és a válogatott játékosait nélkülöző Sportklub. Archív Fotó: Facebook/Székelyföldi Jégkorong Akadémia

Nem pihennek a székely jégkorongcsapatok a válogatott találkozók ideje alatt. A Csíkszeredai Sportklub páros meccset játszik kedden és szerdán a Sapientia U23-mal, az elsőt Csíkkarcfalván, a másodikat a csíkszeredai Vákár Lajos Műjégpályán.

Noha a Sportklubtól tíz játékost behívtak a román válogatottba, így is vállalják a játékot.

Újjáalakult galaci csapattal mérkőzik meg pénteken és szombaton a Gyergyói HK. A piros-fehérek a továbbiakban városi sportklubként működő Duna-partiakkal csapnak össze. Galacon rendezik mindkét találkozót.

Nem lesz könnyű feladata a Gyergyói HK-nak, egy megerősödött galaci csapat várja. Archív Fotó: Barabás Ákos

Eddig négy mérkőzést játszottak a galaciak az idei bajnokságban, a Bukaresti Sportul Studențescet 16–0-ra, majd 31–1-re verték, valamint a Bukaresti Steauát is legyőzték kétszer: 8–1-re, illetve 9–3-ra.

Nem lesz tehát könnyű dolga a GYHK-nak. Több székely legény is tagja a galaci gárdának: a csíkszeredai Hildebrand Szabolcs, Lőrincz Levente és Béres Szilárd, illetve a gyergyócsomafalvi Szőcs Attila.

Rajtuk kívül ukrán és orosz légiósok alkotják a csapat magját. Több ismerős név is feltűnhet az együttes soraiban, így például Vitalij Kiricsenko, aki négy szezont húzott le a Progymnál.

{A}

Ezután a csíkiak szombaton és vasárnap a Vákár Lajos Műjégpályán vendégként játszanak a Bukaresti Sportul Studențesc csapatával, a Gyergyói HK pedig hétfőn és kedden a Sapientia U23-mal mérkőzik meg.

Jégkorong, román bajnokság, alapszakasz, meccsek november közepéig:
November 6., kedd: Sapientia U23–Csíkszeredai Sportklub (18.30, Karcfalva).
November 7., szerda: Csíkszeredai Sportklub–Sapientia U23 (18.30, Vákár Lajos Műjégpálya).
November 9., péntek: Galaci CSM–Gyergyói HK (18.30, Galac).
November 10., szombat: Galaci CSM–Gyergyói HK (18.30, Galac), Bukaresti Sportul Studențesc–Csíkszeredai Sportklub (18.30, Vákár Lajos Műjégpálya).
November 11., vasárnap: Bukaresti Sportul Studențesc–Csíkszeredai Sportklub (18.30, Vákár Lajos Műjégpálya).
November 12., hétfő: Sapientia U23–Gyergyói HK (18.30, Karcfalva)
November 13., kedd: Brassói Corona–Galaci CSM (18.30, Brassó), Sapientia U23–Gyergyói HK (18.30, Karcfalva).

A román bajnokság állása:
1. Csíkszeredai Sportklub 40 pont (14 mérkőzés)
2. Brassói Corona 36 (14)
3. Bukaresti Steaua 18 (15)
4. Galaci CSM 12 (4)
5. Gyergyói HK 8 (8)
6. Sapientia 0 (10)
7. Sportul Studențesc 0 (10)