Visszavonult a Fălticeni, ellenfél nélkül maradtak a vásárhelyiek

Horváth Bálint Ottó , Gergely Imre 2018. november 05., 13:45

Eggyel kevesebb csapattal folytatódik a 2. ligás teremlabdarúgó-bajnokság, miután a sereghajtó Pro Academy Fălticeni a visszavonulás mellett döntött.

Készült a meccsére a VSK, de ellenfele nem állt pályára. Archív Fotó: Haáz Vince

A hét végi hatodik fordulóban a feljutásra pályázó Marosvásárhelyi VSK éppen a Suceava megyeiek vendégeként kellett volna játsszon, de a mérkőzést már nem rendezték meg.

A Román Labdarúgó-szövetség versenybizottságának határozata szerint törölték a Pro Academy Fălticeni eddigi eredményeit, így változások történtek a bajnoki ranglistán.

Azoktól a csapatoktól ugyanis, amelyek megnyerték a Fălticeni elleni meccseiket, levonták a három pontot.

Ezzel a Marosvásárhelyi VSK állt az élre 9 ponttal, de csak jobb gólkülönbségével előzi meg a Fortius Buzăut, a Galaci United II.-t és a Kézdivásárhelyi SE-t.

Remetei siker

A bajnokságban szereplő székelyföldi csapatok közül csak a Gyergyóremetei Kereszthegy tudott győzni az elmúlt hét végén. A remetei csarnokban a házigazdák szorosabb első félidő után (4–2 volt a szünetben az állás), végül kiütéssel győztek a Segesvári Pro Tineret ellen.

A 11–3-as végeredményt hozó meccsen 5–2 után a segesváriak végig vészkapusos taktikával játszottak, ezt pedig alaposan kihasználták a remeteiek. A Kézdivásárhelyi SE Galacon játszott, és 7–3 arányban maradt alul.

{A}

A pontvadászat nyolc együttessel folytatódik, és a legtöbb fordulóban két csapat szabadnapos lesz. A következő játéknap programja: november 17-én, szombaton Marosvásárhelyi VSK–Galaci United II., november 18-án Kézdivásárhelyi SE–Remetei Kereszthegy, Segesvári Pro Tineret–Fortius Buzău. Az Inter Gyergyó és a Ceahlăul Piatra Neamț szabadnapos lesz.

Teremlabdarúgó 2. Liga, 6. forduló:
Gyergyóremetei Kereszthegy–Segesvári Pro Tineret 11–3 (4–2)
Fortius Buzău–Futsal Ceahlăul Piatra Neamț 1–6 (0–2)
Galaci United II.–Kézdivásárhelyi SE 7–3 (3–2)
Pro Academy Fălticeni–Marosvásárhelyi VSK – elmaradt
Az Inter Gyergyó szabadnapos volt.

{S1}