Kovács István a BL-ben fújja a sípot

Józsa Csongor 2018. november 05., 12:47

Karrierje első Bajnokok Ligája-találkozóját dirigálja a nagykárolyi sípmester. Egy szerdai összecsapáson debütál. A másik erdélyi játékvezetőre rangadót bíztak.

Spanyolországban lesz az első BL-meccse. Fotó: Frf.ro

Kovács az idén került be az UEFA-játékvezetők azon keretébe, akik a legmagasabb szinten, a Bajnokok Ligájában kaphatnak találkozókat. Elérkezett az idő, hogy a 34 éves, nagykárolyi származású sípmesterre rábízzanak egy párharcot.

{A}

A nemzetközi szakszövetség által közzétett információk alapján az erdélyi játékvezető, Kovács István egy szerdai BL-csoportmeccset, a Valencia–Young Boys Bern összecsapást vezeti.

A találkozót 20 órától rendezik, élőben közvetíti a Digi Sport, a Telekom TV és a Look TV is.

Kovács 2010-ben lett FIFA-játékvezető, fiatalnak számít, hiszen nemzetközi szinten még 2029-ig bíráskodhat. A román élvonalba tizenegy évvel ezelőtt debütált, 2007 augusztusában vezette a Temesvári Poli–Zsilvásárhelyi Pandurii összecsapást.

Egy másik erdélyi játékvezető, az aradi Ovidiu Hațegan ezen a héten egy rangadót kapott a Bajnokok Ligájában. Ő fújja a sípot a Juventus–Manchester United meccsen, melyet szerdán 22 órától rendeznek.