Növelte előnyét a Gyergyószentmiklósi VSK

Gergely Imre , Dobos László 2018. november 05., 11:42

A listavezető és a második helyezett csapott össze vasárnap délben a Hargita megyei labdarúgó 4. Liga keleti csoportjának rangadóján. A gyergyószentmiklósi pályán ragyogó napsütésben, több száz néző előtt nyert a házigazda VSK a Csíkszentsimoni Szefite ellen.

Visszavágott a gyergyói csapat, három góllal verte a szentsimoniakat Fotó: Gergely Imre

A két csapat már az első perctől egymásnak esett, komoly küzdelem folyt minden labdáért, látható volt, hogy mind a gyergyóiak, mind a szentsimoniak nagyon akarják a győzelmet.

Motiválhatta őket a magas nézőszám – a vendégeket is elkísérte mintegy ötven szurkoló – és az is, hogy a gyergyóiakat ebben az idényben csak egyetlen csapat tudta legyőzni, és az éppen a Szefite volt.

Fotó: Gergely Imre

Törleszteni készült a VSK, a csíkszentsimoniak pedig azt szerették volna bebizonyítani, hogy a szeptemberi, hazai pályán elért sikerük nem volt véletlen.

Mindkét oldalon adódtak helyzetek az első félórában, aztán egyre inkább irányítani kezdte a játékot a gyergyószentmiklósi csapat, és ez az első félidő hajrájában egy szabadrúgásnál góllá is érett.

Fotó: Gergely Imre

A második félidő közepén növekedett a különbség, amikor öt perc alatt 3–0-ra változott az állás. Andrei Țepes mesteri mozdulattal végzett el egy szabadrúgást, ami a vendégek hálójában kötött ki.

Ezzel eldőlt a meccs, és csökkent a tempó is. Végül ez maradt a végeredmény.

A Gyergyói VSK így 27 pontos, azaz hét pontra növelte az előnyét a 20 pontos Szefite együttesével szemben.

{A}

Kemény meccset játszott egymással a Csicsói Ezüstfenyő és a Balánbányai Bányász. 2–2-es döntetlennel ért véget az összecsapás, amelynek végén megsérült a helyiek játékosa: Marian Stan lábtörést szenvedett.

Maroshévíz őrzi harmadik helyét, szombaton két gól különbséggel nyert a sereghajtó Gyergyószárhegyi Bástya vendéglátójaként.

Csíkszentdomokos kiütéses sikert aratott vasárnap, 5–0-ra verte a Csíkszentgyörgyi Fiság együttesét.

Labdarúgás, 4. Liga, Hargita megye, keleti csoport, 10. forduló:

Gyergyószentmiklósi VSK–Csíkszentsimoni Szefite 3–0 (1–0), gólszerzők Berecz Norbert (41. és 58. perc) Andrei Țepes (63.).

Maroshévízi Pro Mureșul–Gyergyószárhegyi Bástya 4–2 (3–0), gólszerzők: Răzvan Vodă (27. és 31. perc), Vasile Ciocania (35.) és Virgil Dan Bor (90+3.), illetve Andrei Olariu (51., öngól) és Szabó Szabolcs (52.). Tudósított: Papp Levente.

Csíkszentdomokosi SE–Csíkszentgyörgyi Fiság 5–0 (4–0), gólszerzők: Mirel Drian (6. és 75.), Both Tamás (22. és 27.), Böjte Szilveszter (36.). Tudósított: Marius Ciugulitu.

Csicsói Ezüstfenyő–Balánbányai Bányász 2–2 (0–0), gólszerzők: Kába László (76.) és György Csaba (80.), illetve Bíró Attila (73. és 88.). Tudósított: Kecseti Pál.

{S1}

A következő forduló (november 10–11.) programja: szombaton Szárhegy–Csicsó és Balánbánya–Gyergyószentmiklós, vasárnap Szentsimon–Szentdomokos és Csíkszentgyörgy–Maroshévíz. Egységes kezdési időpont: 15 óra.