Teljesítették a kupa után a bajnoki feladatot is

Dobos László 2018. november 04., 17:46

Kiütéses győzelmet aratott vasárnap délután az FK Csíkszereda Besztercén a román labdarúgó 3. Liga tizenegyedik fordulójában.

Háromszor örülhettek a csíkszeredaiak Fotó: Gábos Albin

Valentin Suciu vezetőedző már a csütörtök esti, a Bukaresti Dinamo elleni 120 perc és büntetőpárbaj után megnyert Román Kupa nyolcaddöntős meccse után figyelmeztetett, hogy nem lesz könnyű mérkőzés Besztercén. Elsősorban arra hivatkozott, hogy

nehéz egy ilyen jellegű találkozó fáradalmait kipihenni, másodsorban pedig most már mindenki nagyon komolyan készül az FK Csíkszereda ellen.

A fiúk összeszedték magukat, jól kezdték a besztercei mérkőzést, az első percekben két szögletrúgást harcoltak ki, a második sarokrúgásnál az egyik hazai játékos kézzel ért a labdához, ezért kiállították, a megítélt 11-est pedig Jebari értékesítette (0–1).

{A}

Az első félidőben többet kezdeményezett az FK, de a Besztercének is volt két nagy gólhelyzete. A vendégcsapat számára a második félidő is nagyon jól kezdődött, egy pontrúgást követően a jól helyezkedő Pál Kristóf ért elsőként egy kipattanó labdára, és ezt a hálóba lőtte (0–2).

A Bajkó Barna helyett pályára lépő Csürös Attila tette fel a pontot az i-re, aki egy jól eltalált lövéssel a 80. percben beállította a végeredményt (0–3).

A házigazdák kilencen fejezték be a mérkőzést, a 12. percben kezezésért kiállított Cristi Bucur után a 60. percben Roberto Hasnaș megkapta a második sárga lapot, így ő is hamarabb mehetett az öltözőbe.

Legközelebb hazai pályán játszik az FK, vendége a Szászhermányi FC lesz. A találkozó pénteken 14 órakor kezdődik.

Labdarúgó 3. Liga, 5. csoport, 11. forduló:
Besztercei Gloria–FK Csíkszereda 0–3 (0–1),
gólszerzők: Soufiane Jebari (12. perc – 11-esből), Pál Kristóf (47.) és Csürös Attila (78.).
FK Csíkszereda: Somogyi Pál Csaba – Majzik Adrián, Mitra Szilárd, Berde István Zsolt, Fabio de Oliveira, Veres Szilárd, Soufiane Jebari, Eder Gonzales, Nagy Zsolt, Magyari Szilárd, Bajkó Barna. A második félidőben Jebari helyett Pál Kristóf, Magyari helyett Györgyi Arthur, Bajkó helyett Csűrös Attila, Berde helyett pedig Solymosy Lehel lépett pályára.

További mérkőzések:
Nagybányai Minaur–Marosvásárhelyi MSE 2–0 (1–0)
Székelyudvarhelyi FC–Kolozsvári Sănătatea 0–0
Dési Unirea–Tordai Arieșul 1–4 (0–3)
Kolozsvári CFR II.–Barcarozsnyói Olimpic Cetate 2–0 (1–0)
Medgyesi Gaz Metan II.–Szászhermányi FC 0–1 (0–1)
Radnóti SK–Szászrégeni Avântul 1–4 (1–1)
Lénárdfalvi Comuna–Tasnádi Unirea 4–2 (2–1)

{S1}