Hibák sorozata okozta a Sepsi OSK vesztét

Sánta Imre 2018. november 04., 16:38

Zsinórban harmadik vereségét könyvelhette el hazai pályán a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK a labdarúgó 1. Liga 14. fordulójában. A háromszékiek hiába szereztek vezetést, a vendég Nagyszebeni Hermannstadt a második félidőben hátrányból fordítva zsebelte be a három pontot.

Fotó: Facebook/Sepsi OSK

A korábbi kilencszeres magyar válogatott Vasile Miriuță által irányított vendégcsapat kezdte jobban a mérkőzést, és a 10. percben Blănaru távoli lövése csak kevéssel kerülte el Niczuly kapuját.

Nem késlekedtek sokáig a válasszal a piros-fehérek sem, alig két perccel később Ștefan jó helyzetből fejelhetett, de ő sem találta el a célt.

Fotó: Facebook/Sepsi OSK

Az első negyedóra elteltével Eugen Neagoe tanítványai átvették a játék irányítását, és a 22. percben Nouvier állt legközelebb a gólszerzéshez, amikor De Moura remek labdájával törhetett kapu felé, azonban kivárt a lövéssel, és egy becsúszó védő szögletre mentett.

A folytatásban továbbra is a háromszékiek birtokolták többet a játékszert, támadásaik azonban csak nagyon ritkán jelentettek valós veszélyt az ellenfél kapujára. Fölényük végül a 42. percben góllá érett:

Tandia egy csel után mintegy 25 méterről lövésre szánta el magát, a labda pedig Căbuz előtt megpattanva a bal alsó sarokba vágódott (1–0).

Ekkor még senki sem sejthette, hogy mi következik majd a második játékrészben, amelynek legelején az OSK játékosai még bent felejthették magukat az öltözőben, hiszen a középkezdést követően alig kilenc másodperc telt el, amikor Dumitriu egy jól eltalált lövéssel megszerezte a vendégek egyenlítő találatát (1–1).

Fotó: Facebook/Sepsi OSK

A hidegzuhanyként érkező gól után sem tértek magukhoz a piros-fehérek, és az 57. percben Niczuly révén ajándékozták meg a szebenieket egy újabb góllal: egy hazaadást követően a háromszékiek hálóőre saját tizenhatosán belül próbált cselezni, azonban csak saját magát sikerült becsapnia, Tsoumou pedig lecsapott a labdára, és az üres kapuba továbbította (1–2).

Tíz perccel később a szentgyörgyi védők követtek el újabb óriási hibát: egy előrevágott labdára ketten is rajtoltak, aminek az lett a vége, hogy egymással ütköztek, és Dumitriu megszerezve a labdát megiramodott a kapu felé, az őt üldöző Viera pedig a tizenhatos területén buktatta, amiért a játékvezető habozás nélkül büntetőt ítélt.

A tizenegyes elvégzésére Dâlbea vállalkozott, és habár a bal sarokba tartó lövésébe Niczuly még beleért, kezéről a labda a hálóba pattant (1–3).

Kétgólos hátrányba kerülve Eugen Neagoe tanítványai kétségbeesetten vetették magukat támadásba, azonban játékukból hiányzott az elképzelés és az átütő erő, így nem véletlen, hogy egyetlen kaput eltaláló lövésük sem volt.

{A}

A mérkőzés második részében mutatott játékuk alapján a háromszékiek nem is számíthattak többre, ilyen körülmények között pedig a Hermannstadt győzelme megérdemeltnek mondható.

A piros-fehérek legközelebb november 9-én, pénteken 21 órakor játszanak újabb bajnoki meccset, amikor a hazai élvonal pontvadászatának 15. játéknapján az Universitatea Craiova vendégeiként lépnek majd pályára.

Fotó: Facebook/Sepsi OSK

Mestermérleg

Eugen Neagoe, Sepsi OSK: „Az első félidőben mi uraltuk a játékot, tartottuk a labdát, jól passzoltunk és gólt is sikerült szereznünk. A második játékrészben azonban nevetségesek voltunk.

A szünetben mondtam a fiúknak, hogy még hátravan negyvenöt perc, összeszedetten kell játszanunk, mert az ellenfélnek semmi veszítenivalója nincs, fegyelmezetten játszanak, és minden labdáért meg fognak küzdeni. Ennek ellenére már az első másodpercekben gólt kaptunk, és később is tévedések sorozatával folytattuk.

Három gólt adtunk ajándékba a szebenieknek, és ha ezen a szinten ilyen hibákat követünk el, világos, hogy semmi esélyünk nem marad. Szünetben még rájátszást érő helyen álltunk, aztán amit eddig tizenhárom meccs alatt megvalósítottunk, azt húsz perc alatt leromboltuk.”

Vasile Miriuță, Hermannstadt: „Nagyon örülök a győzelemnek, mert az első félidő végén bekapott gól miatt a szünetben bizony szomorú voltam. Két cserét akartam elvégezni, de mintha Isten nem engedte volna.

Gondoltam, még várok tíz percet, hogy mi történik. Aztán jött az egyenlítő gól, amit nem is láttam, majd Niczuly hibája. Gratulálok a fiúknak, sokat dolgoztak, odaadással játszottak.

Megérdemeltük a három pontot még akkor is, ha a mérkőzés előtt elégedett lettem volna akár egyel is. Őszintén szólva, csak egy pontot mertem remélni, tudván azt, hogy a Sepsinek milyen remek játékosai vannak, nem is beszélve a közönségről, amely egyenesen fantasztikus.”

Labdarúgás, 1. Liga, 14. forduló, Sepsiszentgyörgy, 3500 néző:
Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK–Nagyszebeni Hermannstadt 1–3 (1–0),
gólszerzők: Tandia (42.), illetve Dumitriu (46.), Tsoumou (57.), Dâlbea (69., tizenegyesből)
Sepsi OSK: Niczuly – De Moura, Viera, Jovanović, Sato (Mensah, 60.) – Vașvari, Velev (Drăghici, 72.), Nouvier, Tandia, Ștefan – Simonovszki. Edző: Eugen Neagoe.
Hermannstadt: Căbuz – Company, Pîrvulescu, Dandea, Stoica, Tătar – Serediuc (Antonov, 87.), Dâlbea, Dumitriu (Nkololo, 77.) – Blănaru (Moreira, 68.), Tsoumou. Edző: Vasile Miriuță.
Sárga lap: Ștefan (48.), Viera (69.), Mensah (74.), illetve Company (60.), Stoica (64.), Pîrvulescu (74.)
Játékvezetők: Marian Barbu (Fogaras), Alexandru Cerei (Kolozsvár), Andrei Constantinescu (Bukarest).

További mérkőzések:
Jászvásári Poli CSM–CSU Craiova 0–3 (0–0),
gólszerzők: Mateiu (47.), Mitriță (57.), Koljic (69.)

FC Botoșani–Kolozsvári CFR 1–5 (0–2),
gólszerzők: Ongenda (84.), illetve Papa (10., öngól), Culio (28.), Păun (55.), Deac (70.), Omrani (74.)

Vasárnap
16.00 Dunărea Călărași–FC Viitorul
21.00 FCSB–Astra Giurgiu

Hétfő
18.00 Concordia Chiajna–Medgyesi Gaz Metan
21.00 FC Voluntari–Bukaresti Dinamo

{S1}