Egykapuzott a Vasas, őszi bajnok a fiókcsapata

Józsa Csongor 2018. november 04., 15:22

Az ellenfélnek még az is nagy problémát okozott, hogy átjusson a félpályán. Az udvarhelyi lányok rengeteg helyzetet kidolgoztak, gólokat lőttek. A Vasas második csapata a tengerparton diadalmaskodott, és a ranglista élére állt.

Bőven volt dolga a vendégek kapusának Fotó: Veres Nándor

Vasárnap délelőtt szép napos időben rendezték meg a női labdarúgó 1. Liga hetedik játéknapjának párosítását. A tavalyi ezüstérmes, a Székelyudvarhely Vasas Femina a sereghajtó, pont nélkül álló CSȘ Târgoviștét látta vendégül a sétatéri stadionban.

{A}

Az összecsapásnak egyszerű volt a forgatókönyve, a Székely János által irányított együttes támadott, a vendégek védekeztek – mindezt kilencven percen keresztül. Így csak egyetlen kérdés volt nyitott, hogy hány gólnál állnak meg a lányok.

A termelést már 7. percben elkezdték Țabur Carolina révén, a moldáv válogatott játékos mesterhármasig jutott.

A pihenőig hármat rámoltak be, majd még a második felvonásban hozzátettek négyet, így 7–0-ra nyerték a pontvadászat legkönnyebb meccsét.

Fotó: Veres Nándor

A tréner elégedett volt a lefújást követően: „Úgy érzem, hogy kilábaltunk a gödörből, a két legutóbbi találkozó azt mutatja. Ezt a meccset nem csak letudtuk, hanem szép támadásokat szövögettünk, a találatok is kidolgozott helyzetek után jöttek. Két meccsünk maradt hátra az őszi idényből, amennyiben négy pontot begyűjtünk, a dobogón telelhetünk ki.”

Női labdarúgó 1. Liga, 7. forduló:
Székelyudvarhelyi Vasas Femina–CSS Târgoviște 7–0 (3–0),
gólszerzők: Țabur (7. 58., 77.), Marinescu (18., 40.), Colesnicenco (50.), Vlădulescu (59.).
Vasas: Kajtár – Péter, Barabási, Kiss, Dávid – Marinescu (Geréd, 52.), Vlădulescu, Benő (Krall, 62.), Colesnicenco – Bíró (Balázs, 69.), Țabur.

{S1}

A fiókcsapat az élen

Fontos diadalt aratott szombaton a Székelyudvarhelyi Vasas Femina II-es gárdája a női labdarúgó 2. Ligában. A főként 16–17 éves lányokra épülő csapat a Konstancai Selenánál vendégszerepelt. A találkozó végig kiegyensúlyozott volt.

A végjátékban Mitri Rita két gólja döntött, ezzel a három ponttal pedig az udvarhelyi klub az utolsó játéknap eredményeitől függetlenül biztosan az első helyen zárja az őszi szezont.

Női labdarúgó 2. Liga, 1-es csoport, 6. forduló:

Konstancai Selena–Székelyudvarhelyi Vasas Femina II. 0–2 (0–0)
Gól: Mitri Rita (76., 86.)
Vasas II: Sándor – Dakó, Szász B., Bíró, Tímár, Nagy, Tamás, Orbán, Tóásó, Tóth (László, 86.), Mitri.