Két meccs között kirúgták a Sportklub edzőjét

Józsa Csongor 2018. november 04., 13:56

A brassói vereség Leo Gudas állásába került, a vasárnapi találkozó előtt a csíkszeredai hokiklub vezetősége szerződést bontott vele. A másodedző irányít a vasárnapi összecsapáson. A kapust is elküldték.

Leo Gudasnak mennie kell. Archív Fotó: Gecse Noémi

A Brassói Corona otthonában elszenvedett vereség a Csíkszeredai Sportklub edzőjének, Leo Gudasnak az állásába került. Az Erste Ligában az első helyről lecsúszó gárda vezetősége döntött: szerződést bont a cseh szakemberrel – közölte a közösségi oldalán a klub.

{A}

„A Csíkszeredai Sportklub vezetősége közös megegyezéssel felbontotta Leo Gudas vezetőedző szerződését, akinek ezúton is köszönetünket fejezzük ki az elmúlt években kifejtett tevékenységéért és az elért eredményekért.

Ugyanakkor egy játékosunktól is elbúcsúzunk. Szintén közös megegyezéssel, a hálóőr Vlastimil Lakosillal is, szerződésbontásra került sor.

Az új szakvezető kinevezéséig Hozó Levente dirigálja a csapatot, a mai 18.30 órától kezdődő Fehérvári Titánok mérkőzéstől kezdve” – áll a vasárnapi közleményben.

Leo Gudas a 2016–2017-es idényben vette át a Sportklub irányítását, ebben a szezonban az együttes két döntőt játszott: a Román Kupában és a hazai bajnokságban. A tavalyi évadban egyet előrelépett: megnyerte a hazai pontvadászatot és a kupát, míg az Erste Ligában bronzérmes lett.

Hodos:  Kellett egy löket

A kialakult helyzettel kapcsolatosan kerestük fel a Csíkszeredai Sportklub elnökét. Elmondta, napirenden volt az edzőváltás.

„Az utóbbi időben nem jöttek a jó eredmények, fontos találkozókat, presztízscsatákat veszítettünk el. Ezért a vezetőség és a támogatók úgy döntöttek, hogy egy új útra kell tereljük a csapatot. Kell egy löket, amivel ki tudunk kerülni a holtpontból.

Már egy ideje fontolgattuk az edzőcserét, az i-re a pontot a Brassó elleni elveszített hatpontos összecsapás tette fel. Közös megegyezéssel, barátilag váltunk el Leo Gudas edzőtől. A pótlására már ki van nézve pár szakember, amint megegyeztünk valakivel, azt rögtön közöljük

– fejtette ki Hodos László.