Megtörte a kezdőrúgásból kapott gól a Sepsi OSK-t

Józsa Csongor 2018. november 03., 20:00

Irányította a találkozót, az első félidő végén a vezetést is megszerezte a sepsiszentgyörgyi alakulat. A második felvonás nagyon rosszul indult.

Fotó: Barabás Ákos

A labdarúgó 1. Liga alapszakaszának visszavágóihoz ért el a mezőny. Szombaton délután két erdélyi klub nézett farkasszemet: a Sepsi OSK a Nagyszebeni Hermannastadtot látta vendégül. A két gárda csatája a nyitófordulóban utóbbiak 1–0-s sikerét hozta.

A találkozó első pár perce a vendégeké volt, igaz, hogy helyzetekig nem jutottak, csupán mezőnyben adogattak többet. A háromszékiek negyedóra elteltével átvették a kezdeményezést, fokozatosan az ellenlábas térfelén szövögették támadásaikat.

{A}

A 23. percben jött az első nagy helyzet, Nouviert indították, a tizenhatoson belül lekezelte a játékszert, a lövés pillanatában egy védő odaért, szögletre tisztázott. A Hermannstadtnak nagy erőfeszítés volt, hogy a félpályán átlépjen, folyamatosan a Sepsi irányított.

Ez a fölény a 42. percben érett gólra, Tandia szúrta rá huszonkét méterről, a labda a jobb alsóban kötött ki: 1–0 az első játékrészben, teljesen megérdemelt volt a hazai vezetés. Ennél az állásnál a sepsiszentgyörgyiek a tabella negyedik helyén álltak.

A második félidőt úgy indította a Szeben megyei gárda, hogy gyakorlatilag a kezdőrúgásból találatot ért el. Két passzból a játékszer Lucian Dumitruhoz került, harminc méterre Niczuly kapujától átvette, remekül irányzott lövéssel bevette azt (1–1).

Az 57. minutumban a hálóőrhöz passzoltak vissza, Niczuly Roland nem szabadított fel rögtön, sőt még megtolta előre a labdát. Ezt a megingást használta ki Tsoumou, a nagyszebeniek kongói támadója, lecsapott rá, elcsípte, az üres kapuba begurította (1–2).

Teljesen a padlóra került a vendéglátó, a 70. percben megkapta a harmadikot is, Dâlbea értékesített egy jogosan megítélt büntetőt (1–3).

Nem tudott megújulni a Sepsi OSK, így a Kolozsvári CFR elleni vereséget követően elszenvedte a másodikat is hazai környezetben. A Hermannstadt zsinórban a harmadik diadalát aratta – kettőt a pontvadászatban, egyet a kupában.

Labdarúgó 1. Liga, 14. forduló:

Sepsi OSK–Nagyszebeni Hermannstadt 1–3 (1–0)
Gól: Ibrahima Tandia (42.), illetve Lucian Dumitru (46.), Juvhel Tsoumou (57.), Adrian Dâlbea (70.).

{S1}