Megvoltak a lehetőségeik, de kikaptak Nagybányán

Horváth Bálint Ottó 2018. november 02., 18:41

Két góllal maradt alul a Nagybányai Minaur vendégeként a Marosvásárhelyi MSE. A harmadosztályos labdarúgó-bajnokság 11. fordulójának pénteki játéknapján a vásárhelyieknek megvoltak a lehetőségeik, de nem tudták bevenni a házigazdák kapuját.

Óriási helyzeteit nem rúgta be a vásárhelyi együttes, így elmaradt a pontszerzés is. Archív Fotó: Haáz Vince

Két hazai döntetlen (Csíkszereda és Beszterce ellen) után idegenben lépett pályára Fehér Csaba edző legénysége. Az a Minaur fogadta, amely egyedüliként még veretlen a mezőnyben, és komoly eséllyel pályázik a feljutásra.

Az utóbbi két mérkőzésen elért eredmények következtében az MSE-nél bizakodtak, hogy meglepetést okozhatnak Nagybányán. Közel álltak ahhoz, hogy kihúzzák kapott gól nélkül az első félidőt, csakhogy a hazaiak a szünet előtt megszerezték a vezetést, ráadásul nem sokkal térfélcsere után megduplázták előnyüket.

{A}

Ezzel bebiztosították győzelmüket, a vendégek ugyanis hiába próbálkoztak és alakítottak ki nagyobbnál nagyobb helyzeteket, még szépíteni sem tudtak.

A játék képe alapján mindenképpen pontot kellett volna szerezzünk. Eddig ezen a meccsen volt a legtöbb lehetőségünk, négy-öt óriási helyzetet hagytunk ki. A következő két fordulóbeli mérkőzésünkön kiemelt fontosságú a három pont megszerzése

– mondta a nagybányai találkozó után Fehér Csaba, az MSE edzője.

Vereségével a harmadik forduló óta nyeretlen marosvásárhelyi csapat továbbra is a kiesést jelentő 14. helyen áll. Rossz sorozatát a következő fordulóban hazai pályán szakíthatja meg, amikor szintén a tabella második felében található Dési Unireát fogadja. 

Labdarúgás, 3. Liga, 5. csoport, 11. forduló:
Nagybányai Minaur–Marosvásárhelyi MSE 2–0 (1–0),
gólszerzők: Kis (43.), Boje (50.)
MSE: Molnár – Mihály, Bucur, Silaghi (Brai), Papp, Totó (Török), Ungur, Balázs (Simon), Tamás, Velichea, Ruja (Moldován).

További mérkőzések:
Székelyudvarhelyi FC–Kolozsvári Sănătatea 0–0
Dési Unirea–Tordai Arieșul 1–4
Kolozsvári CFR II.–Barcarozsnyói Olimpic Cetate 2–0
Medgyesi Gaz Metan II.–Szászhermányi FC 0–1

szombaton 14 órától:
Radnóti SK–Szászrégeni Avântul
Lénárdfalvi Comuna–Tasnádi Unirea

vasárnap 14 órától:
Besztercei Gloria–FK Csíkszereda.

{S1}