Gólt nem, pontot viszont szerzett az SZFC

Zátyi Tibor 2018. november 02., 17:11

Az első félidőben a vendég Kolozsvári Sănătatea, a másodikban a házigazda Székelyudvarhelyi FC játszott veszélyesebben. A labdarúgó 3. Liga 11. fordulójában, pénteken délután rendezett találkozón viszont nem esett gól, így egy-egy ponttal gazdagodtak a csapatok.

Igazságos döntetlen született a mérkőzésen Fotó: Veres Nándor

Megtörte négy mérkőzése óta tartó rossz szériáját a Székelyudvarhelyi FC: a 3. Liga dobogójára törő Kolozsvári Sănătatea csapatával játszott döntetlent.

A korai kezdési időpont (délután 2 óra) miatt kevesen, nagyjából százan voltak kíváncsiak a két együttes játékára.

A játékrész első felében sokkal aktívabbak voltak a vendégek, beszorították az SZFC-t, jöttek is a helyzeteik,

ám Nagy Barna kapus nagyon jó formában védett, többször bravúrt bemutatva mentette meg csapatát a bekapott góltól.

Fotó: Veres Nándor

A hazaiak támadásait rendre taktikai szabálytalanságokkal állították meg a vendégek, így az első negyvenöt perc alatt igazán komoly helyzet nem alakult ki a kolozsvári kapu előtt.

A második félidőben viszont megváltozott a játék képe, sokkal magabiztosabb és veszélyesebb SZFC jött ki az öltözőkből, és a Sănătatea védelmén volt a sor, hogy többször tisztázzon a hazai támadók elöl. A hajrára fordulva a kolozsvári csapat megpróbálta eldönteni a pontok sorsát, ám az SZFC védői mindent hárítottak.

Az utolsó percekben meg volt az esély rá, hogy Udvarhelyen maradjanak a pontok, ám a többszöri próbálkozás ellenére a labda nem ment be a kolozsvári kapuba,

köszönhető a veterán Lăzăreanu nagy védéseinek. A végeredmény 0–0 lett.

Fotó: Veres Nándor

Mészáros Alpár, az SZFC edzője: „Ez az első mérkőzésünk idén, amin nem kaptunk gólt. A második félidőben, ha egy kis szerencsénk van, megnyerhettük volna a mérkőzést. A fiúk megcsináltak mindent, amit tőlük kértem, megértették, mi a dolguk és az utolsó pillanatig küzdöttek.

A védelem stabil lábakon állt és Nagy jó formában védett. Pozitívum még, hogy nem kaptunk sárga lapot, erre a játékra lehet építeni.

A következő fordulóban, jövő pénteken a 3. Ligában újonc Tordai Arieșul vendége lesz az SZFC.

Labdarúgó 3. Liga, 11. forduló:
Székelyudvarhelyi FC–Kolozsvári Sănătatea 0–0
SZFC: Nagy Barna - Constanit Mușea, Bogdan Mintaș, Cosmin Stăncuțu, Locotuș Miklós, Daniel Chifu (Cristian Cucuruzan, 86.), Péter Mózes, Tankó Előd (Vékás Barna, 90+2.), Bálint Rajmond, Györgydeák Apor, Csifó István (Grigore Ungur, 86.).

További eredmények
Nagybányai Minaur–Marosvásárhelyi MSE 2–0
Dési Unirea–Tordai Arieșul 1–4
Kolozsvári CFR II.–Barcarozsnyói Olimpic Cetate 2–0
Medgyesi Gaz Metan II.–Szászhermányi FC 0–1

szombaton 14 órától:
Radnóti SK–Szászrégeni Avântul
Lénárdfalvi Comuna–Tasnádi Unirea

vasárnap 14 órától:
Besztercei Gloria–FK Csíkszereda.

{S1}