Kifacsart, mégis mosolygó udvarhelyi asztaliteniszezők

Józsa Csongor 2018. november 02., 14:50

Az első két mérkőzésen vereséget szenvedtek, innen kezdve majdnem tökéletes mutatót produkáltak a székelyudvarhelyi asztaliteniszezők. Az élmezőnyből várják a tavaszi folytatást.

Az ISK-FSK csapata: Ionescu Róbert (kinetóterapeuta), Cservik Krisztián, György Szilárd, Tamás Szabolcs, Sebastian Loso és György István edző-játékos Fotó: Facebook/ISK-FSK

Négy nap alatt hét találkozót kellett lejátszania a Székelyudvarhelyi ISK-FSK-nak a férfi asztalitenisz Szuperligában. Az első teremtornát Buzăuban rendezték, a nyolccsapatos élvonalban a versenykiírás szerint körmérkőzéseket játszanak.

Az udvarhelyi klub két új játékost igazolt a 2018–2019-es idényre: hazaérkezett György Szilárd, illetve csatlakozott a svéd asztaliteniszező, Sebastian Loso.

{A}

Az őszi szezon párharcai nem indultak túl jól, igaz, hogy két kemény ellenlábassal néztek farkasszemet a fiúk. A második naptól brillírozott az ISK-FSK, mind Loso, mind György Szilárd egymás után seperte be a pontokat.

A péntek délelőtti utolsó napi összesítéskor négy diadalt és három verséget könyvelhettek el az udvarhelyiek, ezzel pedig a tabella első felében zártak.

Az együttes edző-játékosa, György István elégedetten összegzett: „Életünk legfárasztóbb tornáján vagyunk túl. Mindenünk fáj, négy nap alatt hét csapattal játszottunk. Az eredmény kárpótol, örvendünk, hogy jól szerepeltünk.

Remek csapatunk van, mindenki hajtott, odatette magát, kiváló csapatszellem alakult ki. Az első négyben ott vagyunk, ez volt a célunk. Sebastian Loso eltalált igazolás volt. Szilárd egészségügyileg nem volt toppon, így is kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott. A bajnokság mezőnye erősebb, mint a tavaly, viszont mi is sokkal jobbak vagyunk.”

A rangsort a CS Mioveni vezeti százszázalékos teljesítménnyel, a második helyen a Câmpulung I-es csapata áll (5 győzelem, 2 vereség), a harmadik helyen hármas holtversenyben a Konstanca, a Câmpulung II. és a Székelyudvarhely található, egyaránt 4 győzelemmel, 3 verséggel.

A tavaszi tornát 2019. február végén rendezik.

Férfi asztalitenisz Szuperliga

A Székelyudvarhelyi ISK-FSK eredményei, pontszerzői

1–5 a CS Mioveni-el: Sebastian Loso
2–5 a CS Câmpulung II.-vel: Loso, György Szilárd
5–2 a Besztercei CSM-vel: Loso 2, György Sz. 3
5–4 a Konstancai SK-val: Loso 2, György Sz. 2, György István
4–5 a CS Câmpulung I.-el: Loso 3, György Sz.
5–2 a Bukaresti Steauával: György Sz. 3, Loso 2
5–1 a Kolozsvári Polival: Loso 2, György Sz. 2, György I.