Meglepetésre kiesett az FCSB, teljes a Román Kupa negyeddöntőjének mezőnye

Székelyhon 2018. november 02., 00:04

Az FK Csíkszereda óriási bravúrját követően a Dunărea Călărași is meglepetést okozott csütörtökön este, hazai pályán legyőzte a bukaresti FCSB-t a labdarúgó Román Kupa nyolcaddöntőjének utolsó párharcában.

A legjobb nyolc között is 1. ligás ellenfelet kap majd az FK Csíkszereda Fotó: Gecse Noémi

Az 1. Ligában újonc Călărași a második félidő elején szerezte meg a vezetést a fővárosi ellenfelével szemben, majd a hajrá kezdetén kettőre növelte előnyét. Az FCSB gyorsan válaszolt, ám erejéből csak a szépítésre futotta, a Dunărea 2–1-re nyert és utolsó csapatként bejutott a legjobb nyolc közé.

{A}

Korábban a Hermannstadt (3–0 az FC Voluntari ellen), a CS U Craiova (4–1 a Turris-Oltul Turnu Măgurele ellen), a Viitorul (2–2, büntetők után 5–3 a Jászvásári Poli ellen), a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK (5–0 a CS Mioveni ellen), az Astra Giurgiu (4–3 – hosszabbítás után – a Kolozsvári U ellen) a Kolozsvári CFR (1–0 a Medgyesi Gaz Metan ellen) és az FK Csíkszereda (3–3 – büntetők után 6–5 – a Bukaresti Dinamo ellen) harcolta ki a továbbjutást.

{K1}

A román szövetség oldala szerint a negyeddöntős párharcokat 2019. február 25. és március 3. között fogják lebonyolítani.