Gyergyóremetén fizetnek egy jó elképzelésért – nem is akármennyit

Balázs Katalin 2018. november 02., 13:52

Ötletpályázatot hirdet Gyergyóremete önkormányzata az épülő termelői piacának működtetési módjára vonatkozóan. Várnak minden ötletet, véleményt, javaslatot, ami a létesítmény színvonalas működését segítheti – a legjobb tervezetet 1500 lejjel jutalmazzák. 

Egy jó piacműködtetési terv 1500 lejt érhet Gyergyóremetén. Képünk illusztráció Fotó: Barabás Ákos

Új piacteret építtet Gyergyóremete központjának közelében – a szabadtéri ünnepségek helyszínének szomszédságában – a helyi önkormányzat. A Máthé Zoltán által tervezett, tájba illő létesítmény kialakítását a tervek szerint jövőben befejezik – tájékoztatott Laczkó-Albert Elemér. A polgármester ugyanakkor kiemelte,

a működtetési mód kitalálásával nem várnak az épületegyüttes felépítéséig, hanem már most ötletpályázatot hirdetnek erre vonatkozóan.

Mint kiderült, a pályáztató célja minden olyan ötlet, vélemény, javaslat összegyűjtése, ami az épülő termelői piac magas színvonalú működésének hasznára válik. Ennek érdekében olyan pályamunkákat várnak, amelyek minél részletesebben leírják a piac működését, valamint gazdasági számítást is tartalmaznak. A tervezés megvalósításához elérhető a piac alaprajza, továbbá minden felmerülő kérdésre írásban válaszol az önkormányzat.

November 14-én 18 órától a remetei községháza tanácstermében a témában konzultációt is tartanak.

A pályamunkákat elektronikusan az office@gyergyoremete.ro címre vagy postai úton lehet beküldeni december 13-án, 16 óráig. A legjobb munkát díjazzák – 1500 lej lesz a jutalom –, illetve az innovatív, eredeti ötleteket az egyes dolgozatokból felhasználják, hivatkozva annak tulajdonosára.

{A}