Több mint tizenöt sepsiszentgyörgyi vendéglő ételkülönlegessége található meg egy helyen

Bíró Blanka 2018. október 31., 19:43

Steakkel, csülökkel, pizzával, szendvicsekkel, székelyes hagymás rostélyossal, balzsamecetes narancsos körtével, gorgonzolás rizottóval tálalt kacsamellel csábítják többek között a potenciális vendégeket közös térképükön a sepsiszentgyörgyi vendéglők.

Fotó: Kocsis B. János

A tematikus térképek sorában az első lépés a sepsiszentgyörgyi gasztroturisztikai térkép kiadása, a következőkben a kúriák útját is szeretnék hasonló módon megjeleníteni – hangzott el azon a szerdai sajtótájékoztatón, amelyen

bemutatták a tizenhat sepsiszentgyörgyi vendéglő egy-egy specialitását felvonultató térképet.

A Kovászna megyei önkormányzat és a Kovászna Megyei Turizmusáért Egyesület a Sepsiszentgyörgyi Vendéglátó Egységek Szövetségével (SVESZ) közösen jelentette meg a kiadványt, erre a vendéglátó egységek mellett a sepsiszentgyörgyi múzeumok, kiállítóterek is felkerültek.

Fotó: Kocsis B. János

A helyi vendéglők a térképen

steakkel, csülökkel, pizzával, szendvicsekkel csábítják a vendégeket, de székelyes hagymás rostélyost, és balzsamecetes narancsos körtével, gorgonzolás rizottóval tálalt kacsamellet is kínálnak.

{A}

„A gasztroturisztikai térkép része annak az integrált turisztikai fejlesztési elképzelésnek, amely révén a Kovászna Megyei Tanács segíti a háromszéki idegenforgalmat” – mutatott rá Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke, aki szerint a térkép a turistáknak készült, de a sepsiszentgyörgyiek is haszonnal forgathatják. Mint elhangzott, év végéig

1200 magyar és 1200 román nyelvű térképet helyeznek ki a megyeszékhelyi vendéglők, szállások mellett a kulturális intézményekben és a turisztikai információs irodába.

Fotó: Kocsis B. János

A következőkben a többi Kovászna megyei városban is elkészül a térkép, majd a kúriák útját is ebben a formában jelenítik meg.

A Visit Covasna County mobilapplikáció kapcsán fogalmazódott meg az ötlet, hogy egy helyen elérhető vendéglői kínálatra lenne szükség. „Ez most mindenképpen a tesztelés időszaka, hogy lássuk, milyen lesz a fogadtatása. Ugyanakkor azt is meg kell néznünk, hogy a második kiadásnál kell-e bővíteni, változtatni” – mondta el Grüman Róbert, a kovászna megyei önkormányzat alelnöke.

Kovács István, a Sepsiszentgyörgyi Vendéglátó Egységek Szövetségének az elnöke eközben azt emelte ki, fontos, hogy olyan ételek kerültek fel a térképre, amelyek mindig szerepelnek a menüsorban, tehát a fenntarthatóság volt az egyik alapvető szempont.