Gólzáporos győzelemmel jutott tovább a Sepsi OSK

Sánta Imre 2018. október 31., 19:01

Fennállása óta először jutott a labdarúgó Román Kupa legjobb nyolc csapata közé a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK. A háromszékiek több meghatározó játékosukat is nélkülözve, de magabiztos játékkal búcsúztatták a másodosztályos CS Mioveni együttesét.

Fotó: Facebook/CS Mioveni

Alaposan felforgatta csapatát Eugen Neagoe, hiszen többnyire olyan játékosokat nevezett a kezdő tizenegybe, akik eddig kevesebb játéklehetőséget kaptak. Talán éppen a bizonyítási vágytól hajtva a piros-fehérek valósággal lerohanták ellenfelüket, és szűk félóra alatt el is döntötték a továbbjutás sorsát.

Alig három perc telt el a mérkőzésből, amikor a Prosser buktatásáért megítélt szabadrúgást maga a sértett fél végezhette el: a felugró sorfal alatt elrúgta a labdát, ami a kapu bal alsó sarkába vágódott (0–1).

Fotó: Facebook/CS Mioveni

A 13. percben ismét zörgött a háló: Simonovszki a baloldalról ívelt a hosszú sarok irányába, Prosser visszafejelt labdájára pedig Ștefan érkezett, aki közelről a hálóba továbbította a játékszert (0–2).

A folytatásban Dodoi, majd Ștefan növelhették volna a háromszékiek előnyét, de ami késett, nem múlott, és a 25. percben megszületett az OSK harmadik találata is: Prosser életerős lövését Sima csak kiütni tudta, a kipattanó labdára Simonovszki csapott le, és bevarrta a jobb felsőbe (0–3).

{A}

Néhány perccel később Ștefan a kapufát találta el, majd a 44. percben Nouvier került helyzetbe, akinek lövése egy védőn megpattanva szögletre perdült. A sarokrúgást követően röviden szabadított fel a hazaiak védelme, Nouvier pedig ezúttal pontosabban célzott, és mintegy 20 méterről védhetetlenül lőtt Sima kapujába (0–4).

Szünet után már nem erőltették a piros-fehérek a játékot, de így is adódtak lehetőségeik, és még egy gól is maradt a második félidőre: a 64. percben Prosser beadását elnézte az ellenfél kapusa, Rus pedig élt a felkínált lehetőséggel, és közelről a hálóba juttatta a játékszert (0–5).

Fotó: Facebook/CS Mioveni

Egy nagy helyzetet még a 84. percben jegyezhettünk, amikor Nouvier szabadrúgásból vette célba Sima kapuját, a labda azonban a keresztlécet súrolva hagyta el a játékteret.

Tartalékosan játszva is minden szempontból ellenfele fölé nőtt a Sepsi OSK, és magabiztos győzelemmel biztosította helyét a kupasorozat legjobb nyolc csapata között.

A piros-fehérek legközelebb bajnoki meccsen lépnek pályára: november 3-án, szombaton 18 órakor hazai környezetben fogadják a Nagyszebeni Hermannstadt együttesét.

A fiúk felmérték a meccs fontosságát, mert mindenképpen szerettünk volna továbbjutni. Meg is dicsértem őket amiért a legnagyobb komolysággal álltak hozzá a játékhoz. Jól kezdtünk, korán gólt szereztünk, és ezzel saját magunk számára tettük könnyebbé a mérkőzést

– nyilatkozta a találkozót követően Eugen Neagoe, a Sepsi OSK vezetőedzője.

Labdarúgás, Román Kupa, nyolcaddöntő, Mioveni:
CS Mioveni–Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK 0–5 (0–4),
gólszerzők: Prosser (4.), Ștefan (13.), Simonovszki (25.), Nouvier (45.), Rus (64.)
Mioveni: Sima – Kilyén, Celea, Burnea, Alexe – Lazăr (Neagu, 46.), Mîrzeanu, Coşereanu (Ayza, 70.), Năstăsie, Popescu – Balint (Rădescu, 46.). Edző: Iordan Eftimie.
Sepsi OSK: Fejér – Drăghici, Rus, Ursu, Ştefan – Karnickij, Vaşvari (Velev, 54.), Prosser, Dodoi (Mensah, 70.), Nouvier – Simonovszki (Hamed, 64.). Edző: Eugen Neagoe.
Sárga lap: Burnea (82.), illetve Hamed (83.), Drăghici (90+2.)
Játékvezetők: Iulian Dima (Bukarest), Bogdan Velicu (Bukarest), Marius Mărchidanu (Brăila).

További mérkőzések:
Nagyszebeni Hermannstadt–FC Voluntari 3–0 (1–0)
Turris-Oltul Turnu Măgurele–CSU Craiova 1–4 (1–0)
Jászvásári Poli CSM–FC Viitorul 2–2 (0–2, 2–2) – a büntetőknél 3–5

szerdán
19.00 Kolozsvári U–Astra Giurgiu
21.45 Medgyesi Gaz Metan–Kolozsvári CFR

csütörtökön
19.00 FK Csíkszereda–Bukaresti Dinamo
21.45 Dunărea Călărași–FCSB