Napszállta, A boldogság titka, Budapest Noir, Aurora Borealis az Alter-Native filmfesztiválon

Székelyhon 2018. október 29., 19:55

A 2017-es és 2018-as esztendő legsikeresebb román és magyar játékfilmjeit tekinthetik meg azok, akik részt vesznek az idei Alter-Native Nemzetközi Rövidfilmfesztiválon. A számos ismert és elismert film között Nemes Jeles László Napszálltája is szerepel a programban.

A Budapest Noir című filmet is vetítik az Alter-Native Rövidfilmfesztiválon Fotó: Big Bang Média

November 7–11-e között tartják meg idén a marosvásárhelyi Alter-Native Nemzetközi Rövidfilmfesztivált, amelyen a 2017-es és 2018-as esztendő legsikeresebb román és magyar játékfilmjeit lehet megtekinteni.

A fesztiválra szóló belépők árát nem növelték meg,

a jegyek 15, az öt napra szóló bérlet pedig 40 lejbe kerül majd ‒ számoltak be a szervezők. A szerkesztőségünknek elküldött közleményben a rendezvényen látható filmekből is ízelítőt nyújtottak.

{K2}

Mint írják, szerdán, november 7-én 17 órától a marosvásárhelyi születésű Vlad Zamfirescu színész/rendező A boldogság titka (Secretul fericirii) című, idén készült filmjét láthatja a közönség. A vetítést követően Theo Martonnal, a film egyik főszereplővel, valamint a fesztivál zsűritagjával beszélget majd a szemle művészeti igazgatója, Gáspárik Attila. Csütörtökön 22 óra 15 perctől Gárdos Éva 2017-ben bemutatott Budapest Noirja szerepel műsoron. Pénteken 18 óra 15 perctől Radu Muntean Alice T című nagyjátékfilmjét tekintheti meg az Alter-Native közönsége, a rendező jelenlétében. A vetítésen részt vesz továbbá Răzvan Rădulescu társ-forgatókönyvíró, valamint a főszerepet alakító Anda Guţi is.

{A}

A szombati napot az Oscar-jelölt filmeknek szánják a szervezők: 18 órától lesz látható Radu Jude Nem érdekel, ha barbárokként vonulunk be a történelembe (Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari) című alkotása, amelyet a legjobb idegen nyelvű filmért járó Oscar-díjra jelölt idén Románia, 21 órától pedig Magyarország nevezése, Nemes Jeles László Napszálltája szerepel a programban. Vasárnap sem kell nélkülöznie a közönségnek a jó filmeket, déli 12 órától például Mészáros Márta Aurora Borealis ‒ Északi fény című alkotását vetítik ‒ tájékoztatnak a szervezők.

{K1}