Őszi lombtalanítást tartanak Székelyudvarhelyen

Kovács Eszter 2018. október 25., 16:46

Őszi lombtalanítást tartanak november 3-án Székelyudvarhelyen, a kertekből összegyűjtött zöldhulladékot a kapuk elé, illetve a tömbházakhoz tartozó hulladékgyűjtő mellé helyezhetik ki a lakók.

Archív Fotó: Thomas Campean

Az udvarhelyi polgármesteri hivatal arra kéri a lakosokat, hogy november 3-án déli 12 óráig a tömbházak körül, valamint a kertekből összegyűjtött zöldhulladékot (faleveleket, nyesedéket zsákokba, ágakat minél szorosabban összerakva, összekötve) a kapuk elé, illetve a tömbházakhoz tartozó hulladékgyűjtő mellé tegyék ki.

Elektromos és elektronikai hulladékot, veszélyesnek számító hulladékot, építkezési törmeléket, állati eredetű hulladékot ezúttal nem szállítanak el.

Ugyanakkor felhívják a figyelmet, hogy tilos a kerti hulladék és az avar elégetése, mivel ez a tevékenység nagyon káros mind a környezetre, mind az emberi egészségre. Ehelyett a komposztálást javasolják. Ahol pedig nincs komposztálási lehetőség, ott sem az égetés a megoldás, hanem a zöldhulladék elszállíttatása. Erre a célra az RDE Harghita Kft.-nél vásárolható zsák, amelynek ára tartalmazza a szállítási költséget is. A megtelt zsákok száját össze kell kötni, és a hulladékszállítási napokon kihelyezni.

{A}