Csík–Gyergyó rangadó a Vákár Lajos Műjégpályán

Gergely Imre 2018. október 24., 17:50

Székelyföld két jégkorongcsapata, a Csíkszeredai Sportklub és a Gyergyói Hoki Klub csütörtökön este ismét összecsap, a találkozót a csíkszeredai Vákár Lajos műjégpályán rendezik.

Legutóbb a gyergyóiak örülhettek győzelemnek a Vákárban Fotó: Gecse Noémi

A Sportklub nyilvánvalóan szeretné megmutatni, hogy a GYHK elleni legutóbbi találkozón hosszabbításban elszenvedett hazai vereség csak véletlen kisiklás volt, a gyergyóiak pedig azért küzdenek, hogy bebizonyítsák,

a Vákár őket sújtó átka valóban megtört és ismét képesek győzni Csíkszeredában.

Fotó: Gecse Noémi

Az idényben mutatott forma alapján a Sportklub tűnik esélyesebbnek, nem hiába vezeti a tabellát az Erste Ligában. Az utóbbi időszakot nézve azonban némi visszaesés tapasztalható a kék-fehérek teljesítményében, míg a piros-fehérek pályája felfelé ível.

{A}

A csíkiak korábbi két mérkőzésükön előbb komolyan megszenvedtek a három pontért a Hokiklub Budapest vendégeiként, majd gólképtelenek voltak és 3–0-ra alulmaradtak a Ferencváros otthonában. A gyergyóiaknak sem volt könnyű dolguk az elmúlt hét végén, a Fehérvári Titánok és a Schiller-Vasas ellen is nagy küzdelmet vívtak, de a csapat hangulatára mindenképp pozitívan hatott, hogy meglett a hat pont.

Változó keretek

A legutóbbi találkozó óta mindkét együttesnél változott a légiósok névsora.

A Gyergyói HK éppen kedden jelentette be, hogy közös megegyezéssel, a játékosok kérésére szerződést bontott a csatár Alekszej Szimakovval és a hátvéd Alekszej Vaszilcsenkóval.

Fotó: Gecse Noémi

A Sportklub keretéhez múlt hét végén csatlakozott egy új légiós, az orosz Alekszej Mihnov csatár, aki a Hokiklub Budapest ellen játszott már, de a Ferencváros elleni mérkőzésre nem nevezték. Csíkszeredában most mutathatja meg magát. Még mindig nem lehet tudni viszont Pjotr Szcsasztlivijról, a csíkiak tavalyi szezonjának sztárja utoljára szeptember elején játszott kék-fehérben, azóta csupán annyit közöltek róla a Sportklub illetékesei, hogy továbbra is érvényes szerződése van Csíkszeredában.

A csütörtökön 18.30-kor kezdődő Csíkszeredai Sportklub–Gyergyói Hoki Klub mérkőzés csak a romániai bajnokságban számít. Emiatt a légiós kapusok nem léphetnek pályára.

Jégkorongmérkőzések a következő napokban

Péntek: Sportklub–Debrecen (18.30), Vienna II.–Vasas (18.50), Újpest–Titánok (19), Dunaújváros–Ferencváros (19) és Hokiklub Budapest–Brassó (19.40).
Vasárnap: Hokiklub Budapest–Dunaújvárosi Acélbikák (16), Gyergyói HK–Debreceni EAC (18.30), Ferencváros–EV Vienna Capitals II. (19) és Újpesti TE–Brassói Corona (19.30).
Hétfő (október 29.): Sportklub–Gyergyói HK (18.30), Vasas–Brassó (18.40), Fehérvári Titánok–Hokiklub Budapest (19.30) és Ferencváros–Újpest (21).

Fotó: Gecse Noémi

A hétfő esti Sportklub-Gyergyó mérkőzés „hatpontos” lesz, azaz mind az Erste Ligában, mint a romániai bajnokságban jegyzik az eredményt. A honi pontvadászat programja szerint a Sportklubnak a hét végén még két kötelező mérkőzést le kell tudnia a Sportul Studenţesc ellen, szombaton 18.30-tól és vasárnap 11 órától. A bajnokságban pénteken és szombaton még játszanak egy páros mérkőzést, a Galaci CSM a Bukaresti Steauát fogadja, a találkozók 18.30-kor kezdődnek.