Újabb csíki érem lovas sportban

Dobos László 2018. október 24., 10:56

A díjugrásban szerzett bajnoki bronzérem után a lovastusa országos bajnokságon is dobogós helyen végzett a kotormányi Ferencz Katalin.

Ferencz Katalin Carla de Codre nyergében Fotó: Chris Ciunga

A fiatal és kezdő lovak lovastusa (military) bajnokságának Marosvásárhely adott otthont, ahol az ötéves lovak döntőjében a háromnapos verseny (díjlovaglás, tereplovaglás és díjugratás) után a következő dobogós sorrend alakult ki:

1. Ionuț Popa (Kolozsvári Taraxacum) – Electro nevű lovával,
2. Marius Șopterean (Romsilva) – Dorobanț nevű lovával,
3. Ferencz Katalin (Kotormányi Kavalliera Club/ Nagyszebeni MSC) – Colinda nevű lovával.

Ferencz Katalin és Iringó nevű lova Fotó: Chris Ciunga

Szintén Marosvásárhelyen zajlott a hatéves lovak számára lovastusa minősítő verseny, amelyen Ferencz Katalin Iringó nevű lovával a 3., Carla de Codre lovával pedig az 5. helyen végzett.

A lovastusa viadallal párhuzamosan országos szintű díjugrató kupaversenyt is rendeztek Marosvásárhelyen, ahol a csíki lovasok szintén szép eredményeket értek el: Ferencz Katalin Iringóval első lett a húszfős mezőnyben, Péter Evelin Colindával ugyancsak első lett az amatőr kategóriában, míg az alig kilencéves Elekes Sára Rozival rajtengedélyt szerzett, részt vehet a minősített díjugrató versenyeken. Mindhárman a Kotormányi Kavalliera színeit fogják képviselni a következő versenyeken.

{A}