Udvarhelyre került a floorball Sepsi Kupa

Sánta Imre 2018. október 23., 12:55

Öt székelyföldi együttes mérte össze erejét, ütötte a gólokat az elmúlt hét végén. A háromszéki városban rendezett floorballtornán székelyudvarhelyi siker született.

A tornagyőztesek Fotó: Facebook/Pro Sepsi Floorball Team

Sepsiszentgyörgy volt a helyszíne az első alkalommal megszervezett Sepsi Open Floorball Kupának, amelyen öt székelyföldi csapat mérte össze erejét. A körmérkőzéses rendszerben zajló viadal Hargita megyei csapatok sikerével zárult.

A Pro Sepsi Egyesület által szervezett tornán a győztes Floorbulls mögött a szintén udvarhelyi Black 69 csapata szerezte meg a második helyet, a dobogó harmadik fokára pedig a Csíkszeredai FE léphetett.

{A}

A későbbi tornagyőztes, a Floorbulls már az első mérkőzésen összecsapott városi riválisával, és nagy küzdelemben 4–3 arányban diadalmaskodott. A torna további része már sétagaloppnak bizonyult számukra, hiszen nagyarányú győzelmet arattak előbb a Gyergyószentmiklósi Warriors FC, majd a Pro Sepsi és végül a Csíkszeredai FE ellen is.

A Black 69 számára a harmadik helyen végző csíkiak legyőzése biztosította a második pozíciót, míg a házigazda Pro Sepsi az utolsó hely elkerülése érdekében vívott nagy csatát, legyűrve végül a gyergyói harcosokat, akik a rangsor végén zárták a küzdelmet.

Fotó: Facebook/Pro Sepsi Floorball Team

A kanadai táblázat élén a Floorbulls csapatát erősítő Orbán Csaba végzett 18 ponttal, a torna legjobb játékosának járó díjat Magyari Szabolcs (Black 69) kapta, míg a legjobb kapusnak Bálint Csongort (Floorbulls) választották.

Sepsi Open Floorball Kupa

Pro Sepsi–Csíkszeredai FE 0–4
Black 69–Floorbulls 3–4
Floorbulls–Pro Sepsi 6–1
Csíkszeredai FE–Warriors FC 7–1
Warriors FC–Floorbulls 0–14
Pro Sepsi–Black 69 0–6
Black 69–Warriors FC 13–1
Floorbulls–Csíkszeredai FE 5–0
Csíkszeredai FE–Black 69 2–4
Warriors FC–Pro Sepsi 3–4

A végső rangsor:

1. Székelyudvarhelyi Floorbulls
2. Székelyudvarhelyi Black 69
3. Csíkszeredai FE
4. Pro Sepsi
5. Gyergyószentmiklósi Warriors FC